Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Les Jornades Europees de Patrimoni celebren 30 anys de descobertes

Així doncs, els dies 8, 9 i 10 d’octubre et convidem a viure i celebrar amb aquests 30 anys de descobertes del patrimoni cultural català amb noves activitats i experiències singulars: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars..

Etiquetes   vida activa, patrimoni, patrimoni cultural, catalunya, terres ebre, territori senia, priorat, jornades europees patrimoni

Publicat el8/10/2021

Les Jornades Europees de Patrimoni celebren 30 anys de descobertes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d'organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d'aquests anys, sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner i l'Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d'arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

El tret de sortida de les JEP 2021 es dona avui a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana d'enguany, on es presentarà el projecte de digitalització del patrimoni tortosí que ha impulsat el Departament de Cultura a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Des de l'edició del 2019, les Jornades Europees de Patrimoni col·laboren amb l'Associació Capital de la Cultura Catalana amb l'objectiu de realitzar un projecte patrimonial a la ciutat que cada any tingui aquest reconeixement. “Tortosa desperta el patrimoni en 3D: descobreix, digitalitza, difon” és un projecte participatiu realitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, a través del Museu de Tortosa, que ha comptat amb la participació de més de 400 alumnes de 9 centres educatius de la ciutat i de professionals del patrimoni. L'objectiu ha estat apropar el patrimoni cultural als joves i a tota la ciutadana mitjançant la fotogrametria i l'ús de les noves tecnologies. Els resultat del procés de digitalització es podran veure en l'exposició que es presentarà demà al matí al Museu de Tortosa.

Així doncs, els dies 8, 9 i 10 d'octubre et convidem a viure i celebrar amb aquests 30 anys de descobertes del patrimoni cultural català amb noves activitats i experiències singulars: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars... 

En aquest enllaç trobaràs les activitats que s'han organitzat a les Terres de l'Ebre, Priorat i a diferents municipis del Territori Sénia, que en alguns casos, es desenvolupen al llarg de tot el mes d'octubre.


Per: Redacció


comparteix-ho