Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/25/2022#) AND (caducitat>=#1/25/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Jornada de treball per avançar en la consolidació de l'oferta cicloturista al territori

En aquesta sessió de treball, els participants han conegut de primera mà les principals iniciatives desenvolupades en l’últim any encaminades a consolidar l’oferta cicloturística

Etiquetes   turisme, cicloturisme, via verda, terres ebre

Publicat el4/10/2018

Jornada de treball per avançar en la consolidació de l’oferta cicloturista al territori | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Mig centenar d'empreses i representants d'institucions públiques han participat en aquesta jornada


El primer networking per al foment del cicloturisme ha posat de relleu la importància de la cooperació territorial per garantir l'èxit i consolidació d'aquesta nova oferta turística que s'obre camí a les Terres de l'Ebre.

La jornada, organitzada pel projecte Baix Ebre Avant que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre, ha aplegat avui una cinquantena d'empreses turístiques i representants d'institucions a l'estació de Benifallet de la Via Verda de la Val de Zafán. En aquesta sessió de treball, els participants han conegut de primera mà les principals iniciatives desenvolupades en l'últim any encaminades a consolidar l'oferta cicloturística.

El president de l'Associació Via Verda Val de Zafán, Ferran Rosselló, ha explicat l'objectiu d'aquesta recent creada associació que aplega una vintena d'empresaris de les Terres de l'Ebre i el Baix Aragó. El director de l'Hotel SB Corona de Tortosa, Josep Rodrigo, ha presentat les reformes realitzades en aquest establiment hoteler per adaptar-lo a les demandes dels cicloturistes. Les propietàries de l'agència Royal Ibèria, Núria i Isa Reverté han exposat un estudi que han fet sobre la desestacionalització del turisme en què es destaca que la clau no està en el producte sinó en el client potencial.

En la mateixa jornada, el tècnic Juanjo Gómez, de Tortosa Turisme, ha presentat les rutes cicloturistiques creades al municipi de Tortosa i el consultor Santi López Villa, ha exposat la ponència titulada 'La cooperació com a eina clau per al desenvolupament d'un territori'.

Des de fa tres anys, Baix Ebre Avant treballa en la consolidació del territori com a destinació cicloturística. Una iniciativa que va començar amb els seminaris de creació de producte turístic i que va continuar l'any passat amb la creació d'un dossier professional, que inclou una trentena de propostes comercials cicloturístiques, i amb la publicació d'un mapa d'itineraris. A més es van organitzar visites d'empresaris turístics per conèixer in situ l'oferta del parc natural del Luberon i les Vies Verdes de Girona. Enguany el projecte dona un nou pas endavant amb un assessorament individualitzat a empreses, que es farà a principis de novembre, amb l'objectiu d'adaptar els serveis que presten als requeriments que demana el turista que fa ciclisme.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha obert la jornada al costat del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, el conseller comarcal de Turisme, Josep Felip Monclús, i el director del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, Albert Folch. La presidenta comarcal ha remarcat la importància de la col·laboració de l'administració pública amb les empreses privades per aconseguir l'èxit de l'oferta cicloturística a les Terres de l'Ebre. "No només impulsem una nova oferta turística sinó que estem contribuint a la generació d'una nova activitat econòmica i a la creació de llocs de treball en un sector amb un gran potencial al nostre territori", ha indicat Sandra Zaragoza.Benifallet, un paisatge que enamora