Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Jornada tècnica sobre l'olivicultura

Tindrà lloc a Móra la Nova el dijous 23 de gener, en el marc de la XVIII Fira Intercomarcal de l’Oli de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat (FIO)

Etiquetes   productes km0, oli oliva, jornades, mora la nova, ribera ebre, terra alta, priorat, terres ebre

Publicat el14/1/2020

Jornada tècnica sobre l’olivicultura | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En el marc de la XVIII Fira Intercomarcal de l'Oli de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat (FIO), que tindrà lloc a Móra la Nova durant el cap de setmana del 25 i 26 de gener, el Departament d'Agricultura ha organitzat una jornada tècnica sobre l'olivicultura.

La jornada, que tindrà lloc el dijous 23 de gener a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Móra la Nova, començarà a les 10.30 h. Esteva Martí, tècnic especialista en elaiotècnica, impartirà la xerrada Els mals hàbits que afecten a la qualitat de l'oliva i de l'oli. La xerrada Olis de collita avançada i tast final anirà a càrrec del professor de l'Escola Agrària de Gandesa, Ivan Busquet.

L'assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscriure's al telèfon 977 40 04 02 o als correus arebre.daam@gencat.cat i ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.


Olives sanes, oli de qualitat

L'obtenció d'olis d'alta qualitat ha de ser un objectiu de l'olivicultura i sortosament a la nostra zona es pot dir que s'ha assolit. Tot i això, és important recordar, revisar o implementar, si s'escau, les pautes necessàries per aconseguir-ho. En aquesta linia, la jornada que s'ha programa en el marc de la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO), és una oportunitat per fer-ho.

Per a obtenir un oli de qualitat és essencial produir unes olives sanes i netes que cal processar en molins amb funcionament impecable. Fer un seguiment dels punts crítics en les dues parts del procés, al camp i a l'almàsssera, és important per aconseguir aquesta qualitat.

D'altra banda, cada cop més, el mercat demana olis fruitats verds i això ens porta a dur una estratègia de collita avançada. Aquest fet, molt assumit a bona part del territori i generalitzat en el cas de la varietat arbequina, pot donar molts bons resutats si s'aplica també a la varietat empeltre que tradicionalment s'ha collit més madura.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu