Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Jonatan Cuesta i Núria Gil guanyen la 8a Cursa per muntanya d'Ulldecona

Ulldecona va acollir la 8a Cursa per muntanya i la corresponent marxa que va tenir com a escenari el mateix poble, el Castell i bona part de la serra de Godall, organitzades per Sud Actiu. Els guanyadors de la cursa van ser Jonatan Cuesta (Trail CER La Sénia) i Núria Gil (Borges Trail - G.A. Valls).

Etiquetes   curses de muntanya, ulldecona, sud actiu, trailrunning

Publicat el28/10/2015

Ulldecona va acollir la 8a Cursa per muntanya i la corresponent marxa que va tenir com a escenari el mateix  poble, el Castell i bona part de la serra de Godall.

El club organitzador, Sud Actiu, va saber treure suc d'una, a priori, modesta zona, però que quan es coneix a fons, com va quedar demostrat per part dels falduts i faldudes de l'organització, té moltes possibilitats tant per al trailrunning, per a la BTT, el senderisme com per a l'escalada. El que ocupava, el diumenge 25 d'octubre, als gairebé 200 inscrits a la cursa i els 150 inscrits a la marxa era córrer i caminar per camins i senders.

Jonatan Cuesta i Núria Gil guanyen la 8a Cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...sortida de la 8a cursa per muntanya d'Ulldecona


Puntualment, a les 9 i 2 minuts, es donava la sortida als corredors des del davant del pavelló poliesportiu per fer uns 800 metres d'asfalt per pujar directament a l'imponent Castell medieval d'Ulldecona per un sender molt ben definit; la cursa passava per dins mateix del recinte emmurallat. Una ràpida baixada per pista i sender portà als corredors a una zona de conreus de secà i tot seguit a la carretera d'Ulldecona a La Sénia creuant-la per sota per un petit túnel. Des d'aquí començava una de les pujades fortes del dia fins a capdamunt del Tossal Gros, des des d'un una baixada per pista, molt tècnica, portava a un sender amb un primer tram pla i molt pedregós (la serra de Godall ja ho té això) per baixar fort fins a la finca de l'Arion amb oliveres mil·lenàries entre les que hi ha la «Farga de l'Arion», arbre monumental que es considera l'olivera més antiga de la península ibèrica (1.700 anys d'edat). Una mica de descans entremig d'oliveres portà als corredors fins a una nova pujada que portava a la carretera de Godall a Ulldecona, concretament al coll de les Bruixes, des d'aquí se seguia pujant per la zona del mas de Patorrat i el racó del Forat. Seguia una suau i ràpida baixada fins arribar al sender fort i tècnic que conduïa a l'ermita de la Pietat. Des de l'ermita se seguia un sender a tocar les pintures rupestres dels abrics de l'ermita (aquest sender només s'obre per a visites guiades a les pintures rupestres, i per a fer passar aquesta cursa). Una nova pujada portà als corredors al Tossal Redó des d'on un primer tram de baixada suau portava a una forta baixada per «la Barqueta» fins creuar novament la carretera. Des d'aquí tocava remuntar la mola de les Bruixes per ja emprendre els darrers 3 Km de cursa, ja de baixada, fins a la línia d'arribada que s'havia ubicat a la plaça de l'Esglèsia, al mateix centre d'Ulldecona, després de recórrer els 22,5 Km i els gairebé 1.000 metres de desnivell positiu.

Jonatan Cuesta i Núria Gil guanyen la 8a Cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Núria Gil i Jonatan Cuesta guanyadors absoluts de la 8a cursa per muntanya d'Ulldecona


Els tres primers finalitzar la 8a cursa de muntanya d'Ulldecona van ser Jonatan Cuesta del Trail CER La Sénia (1:46:36), seguit per Pau Vila del Team Flowers - Lo Corriol (1:54:54) i Xavi Alquézar de l'ATE Coll de l'Alba (1:54:56). En categoria absoluta femenina les tres primeres classificades van ser Núria Gil del Borges Trail - G.A. Valls (2:17:38), Sandra Burgués del Trail Roquetes (2:18:41) i Sílvia Puigarnau del Team Flowers - Lo Corriol (2:23:01).

Com ja passa en totes les curses del circuit de curses per muntanya del circuit de les Terres de l'Ebre, des de Sud Actiu també es va organitzar una marxa de muntanya que, com també passa gairebé sempre, per a molts va ser una “cursa curta” de 14 Km i 470 metres de desnivell positiu que compartia bona part del recorregut de la cursa amb una primera part idèntica fins al coll de les Bruixes des d'on els marxadors ja emprenien la tornada a Ulldecona des de la mola de les Bruixes.

Podeu consultar les classificacions absolutes de la 8a cursa de muntanya d'Ulldecona, les classificacions per categories i l'ordre d'arribada de la marxa popular.

Al facebook d'EbreActiu podeu veure l'àlbum de fotos de la 8a cursa per muntanya d'Ulldecona (pujada pel barranc de les Moles) i l'àlbum de la sortida de la cursa, recorregut de la marxa i podis.

Jonatan Cuesta i Núria Gil guanyen la 8a Cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la cursa i marxa d'Ulldecona pujant pel barranc de les Moles.


comparteix-ho