Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Jojo Klein i Susana Rivero guanyen el Trencacims Paüls 2018

Celebrada una nova edició de Trencacims amb més de 700 participants entre l’ultramarató, la mitja marató i la marxa que van plenar Paüls tot el cap de setmana. L’alemany Klein va liderar l’ultra marató de principi a final, mentre que Rivero distanciar-se al darrer tram, de Grajera i Regueiro que van anar juntes pràcticament tot el recorregut. La mitja marató la van guanyar Pere Aurell i Ragna Debats.

Etiquetes   ultratrail, curses muntanya, pauls, baix ebre, terres ebre, circuitebre

Publicat el16/4/2018

Paüls va acollir, el 14 i 15 d'abril, una nova edició de la TrencaCims Paüls amb prop de 700 participants entre les 3 proves organitzades pel Centre Excursionista Trencacims:  l'ultramarató de 50Km i 4.400 metres de desnivell positiu, la mitja marató de 23 Km i 1.930 metres de desnivell i la marxa de 13 Km i 750 metres de desnivell.

Dissabte de matinada, abans d'arrencar l'ultramarató, calia passar el control obligatori de material al casal de Paüls. Després, amb tots els corredors i corredores concentrats sota l'arc de meta, les veus de xiquets i xiquetes del poble van donar la benvinguda en diversos idiomes al participants. Un castell de focs artificials va il·luminar el cel i amb la música, tot un clàssic de Trencacims, de «La Presó del Rei de França” de l'Elèctrica Dharma, es donava la sortida als gairebé 290 inscrits.

Jojo Klein i Susana Rivero guanyen el Trencacims Paüls 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de l'ultramarató TrencaCims 2018


A aquella hora la foscor de la nit no deixava veure encara la que seria la protagonista de la jornada: la boira. Una boira que va acompanyar als corredors i corredores sobretot en els punts més alts del recorregut, com la Mola Grossa (1.043 m), el Tossal d'en Grilló (1.073 m), la Punta de l'Aigua (1.090 m), la Punta del Vacarissal o Joan Gran (1.073 m) i la Mola Carrascosa (1.025 m). Amb aquestes dades d'alçades, amb els 50 Km totals del recorregut i el desnivell positiu acumulat de 4.400 metres, no hi ha cap mena de dubte de la duresa d'aquesta ultra trail, que la situa com una dels més dures del país, tenint en compte distància i desnivell, com ho demostra que dels 286 corredors inscrits, 214 participants van acabar la TrencaCims 2018.

L'alemany Jojo Klein (Adidas Terrex) va liderar la cursa de principi a fi, però seguit de molt prop d'un grup de corredors que van anar intercanviant posicions. Aquest grup de corredors perseguidors de Klein estava format per Ander Cangas (Goiena-Cumulus), Roberto Gil (Team Waa), Daniel Aguirre (Race Land), Abel Abad (Trail Si Eso) i Erlantz Zaldunbide (Zaldai Mendi Taldea). Finalment, Jojo Klein creuava la meta amb un temps de 6:11:09, seguit per Daniel Aguirre, tercer al 2017, que va fer una gran remuntada, amb 6:23:32 i el podi el completava el basc Erlantz Zaldunbide amb 6:24:23.

Jojo Klein i Susana Rivero guanyen el Trencacims Paüls 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Jojo Klein, guanyador de la TrencaCims 2018, coronant la Punta de l'Aigua


En dones, de bon començament, es va formar un grup de tres corredores que van anar intercanviant posicions, però sense distanciar-se massa l'una de l'altra. Entre totes tres es van repartir les places del podi, quedant en primera posició la Susana Rivero, que ja va guanyar al 2017, amb 7:54:10, seguida per Mónica Grajera (Aizkardi), amb un crono de 7:57:53 i la Sonia Regueiro (Team Waa), segona al 2017, amb 8:02:24.

Jojo Klein i Susana Rivero guanyen el Trencacims Paüls 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Les tres primeres classificades de la TrencaCims 2018 poc després d'arribar a meta


El diumenge 15 d'abril, amb un temps molt més assolellat que el dissabte, tocava la segona jornada de TrencaCims, amb la mitja marató i la marxa. A les 8:30 es donava la sortida a la mitja marató amb 23 Km i 1.930 metres de desnivell positiu, amb 160 participants, que van recórrer bona part de l'ultramarató del dia anterior, passant per la Mola Grossa, el Tossal d'en Grilló i la Punta de l'Aigua, des d'on se seguia pel coll de l'Avenc, la Punta del Vacarissal, el pla de l'Hedra, la bassa del Pubill, per arribar a Paüls pel camí dels Corrals. Un recorregut i desnivell força exigent per tractar-se d'una mitja marató per muntanya. Els tres primers classificats van ser Pere Aurell amb un temps de 2:21:22, Gerard Mangrané (CE Alliberadrenalina) amb 2:26:13 i Carles Bartrina (CE Pedala.cat Balaguer). 


En dones va guanyar la Ragna Debats (La Cameta Coixa - Merrel), amb un impressionant temps de 2:40:30, quedant 5a classificada de la general, seguida per Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), també amb un gran crono, quedant 10a de la general amb 2:46:54 i, en tercera posició, va quedar la Giulia Portaluri (AE Matxacuca) amb 3:11:34.

Jojo Klein i Susana Rivero guanyen el Trencacims Paüls 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Al Km 1 de la mitja marató TrencaCims 2018, els primers en passar van ser
Aurell, Mangrané i Bartina, tal com quedarien al podi final


Mitja hora més tard de la sortida de la mitja marató començava la marxa, de 13 Km i 750 metres de desnivell positiu, amb 210 participants. Aquesta modalitat, apta per a tothom, tant per als que volien córrer com caminar, va transcórrer pel camí del Morellà, el corral de Carlet, la bassa del Pubill, el pla de l'Hedra, l'Ametlleral, Sant Roc, l'Artigueta, altre cop la bassa del Pubill, la Fonteta i el camí dels Corrals, per a fer els darrers metres pels carrers de Paüls.

La nota negativa de la jornada del cap de setmana va ser l'accident d'un corredor de la mitja marató que, a la zona de la Punta de l'Aigua, va caure d'uns 20 metres d'alçada, trencant-se els dos turmells i patint, a més, múltiples contusions. Cal destacar la ràpida actuació dels membres de l'organització que hi havia a la zona, que van assistir-lo en primera instància i que van avisar als serveis d'emergències mèdiques. Es va activar una dotació terrestre i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat que va evacuar al ferit a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

comparteix-ho