suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló

El reconegut artista i il·lustrador ha plasmat la seua visió més personal de la carxofa, on el color i la bellesa tenen un protagonisme especial

Etiquetes   de la terra, festa carxofa, benicarlo, carxofa, festes gastronomiques, baix maestrat

Publicat el1/12/2021

Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Festa de la Carxofa de Benicarló 2022 ha començat a caminar avui amb la presentació oficial del cartell anunciador, obra de l'artista i il·lustrador Javier Mariscal. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del propi autor del cartell i de les regidores de Turisme i Agricultura, Isabel Cardona i Inma Díaz, ha presentat l'obra, que evoca la vessant més mediterrània de la carxofa, on els colors i la bellesa tenen un significat especial.

«La mar, el cor de la carxofa, la brasa i la parra són elements que ens identifiquen com pocs», ha dit l'alcaldessa, que s'ha mostrat convençuda que «aquest cartell ens ajudarà a promocionar la carxofa de Benicarló i a donar-li projecció a la Festa que més ens identifica arreu de la geografia espanyola».

Per la seua banda, l'artista s'ha referit a la carxofa com «el ventre d'una mare» i ha explicat que «he volgut plasmar tota l'evolució de la planta, des de que naix fins que es converteix en flor». Mariscal ha assegurat que «és un orgull que avui dia, amb tanta tecnologia i tanta modernitat, hi haja ciutats com Benicarló que aposten per per una festa que té com a protagonista un producte que surt de la terra, una festa per a disfrutar i compartir».

A l'acte han assistit també el nou president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, el president i el gerent de la Cooperativa Agrícola Benihort, Sergio Ortiz i Guillermo Edo respectivament, i Anay Bueno en representació de l'associació Benicarló Restauració.

La presentació del cartell de la Festa de la Carxofa suposa el tret de sortida a una Festa que comptarà amb moltes novetats que s'aniran anunciant pròximament, «sempre en funció de l'evolució de la pandèmia», tal i com ha insistit l'alcaldessa.


Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Foto: Cedida