Port Nòmada. Senderisme, travesses, btt

CAT | ES


Itineraris naturalistes i tallers de descoberta aquesta primavera i estiu al Parc Natural de Montsant

Aprendre a observar ocells, descobrir els paisatges de la vall de Cavaloca, endinsar-se en l’univers de les abelles, conèixer les particularitats en la construcció de pedra seca, o aprofundir en la història de la Cartoixa d’Escaladei són algunes de les activitats programades

Etiquetes   turisme, priorat, parc natural serra montsant

Publicat el10/5/2018

Itineraris naturalistes i tallers de descoberta aquesta primavera i estiu al Parc Natural de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Parc Natural de la Serra de Montsant


El Parc Natural de Montsant organitza aquesta primavera i estiu un conjunt d'activitats per donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i paisatgístic d'aquest espai protegit, com ara itineraris de senderisme interpretatiu, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics.

Concretament, el proper cap de setmana organitza un curs teòric-pràctic, en col·laboració amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), per iniciar-se de manera ràpida i concisa en l'observació d'ocells. Les persones participants del curs també podran gaudir de l'activitat ‘Vine a escoltar el Parc', impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat dins del programa d'activitats de la ‘Setmana Sense Soroll 2018', dura tot el maig.

Per divulgar el valors culturals materials i immaterials que han caracteritzat la serra de Montsant i que n'han modelat el seu paisatge, el 27 de maig una sortida de senderisme interpretatiu descobrirà ‘la vall de Cavaloca i Mas Roger', en el marc del dia europeu dels Parcs. Serà a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero i s'ha organitzat amb el suport dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Cultura.

El diumenge següent, el 3 de juny, coincidint amb la Setmana de la Natura, les abelles seran protagonistes, en un taller d'apicultura per conèixer l'espècie, l'extracció de la mel i els seus aprofitaments.

Per la seva part, el 10 de juny, les persones visitants podran descobrir les particularitats de la construcció de pedra seca, en un taller de l'ofici de mestre marger per apropar aquesta tècnica.

La flora cobrarà una especial rellevància el dissabte 16 de juny, perquè tindrà lloc una sortida naturalística per conèixer en profunditat la singularitat de les espècies protegides de Montsant.

Finalment, el 3 d'agost la Cartoixa d'Escaladei, amb qui el Parc manté una línia de treball estratègic per tal de promoure els valors immaterials i espirituals de Montsant, organitzarà una visita guiada a la Cartoixa a càrrec de l'historiador Ezequiel Gort, per aprofundir no només en què i com va ser Escaladei en el passat, sinó també en la vida quotidiana dels religiosos que la van habitar.

Durant aquests mesos, a més, l'exposició del III Concurs de Fotografia del Parc Natural dedicada a ‘La vida dels pobles de Montsant' serà itinerant pels municipis de la zona.

Totes les activitats són prèvia inscripció. Per rebre informació sobre el Parc, cal escriure a: activitats.pnmontsant@gencat.cat


Itineraris naturalistes i tallers de descoberta aquesta primavera i estiu al Parc Natural de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Cartoixa d'EscaladeiUlldecona, un passeig per la història