Festes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

CAT | ES


Itinerari per l'entorn del Mas de Burot, a Horta de Sant Joan

Durant l’itinerari, el visitant pot anar descobrint panells explicatius on els informen dels diferents materials emprats en la construcció del mas i la relació d’aquests amb l’entorn

Etiquetes   natura entorn, turisme, natura, parc natural ports, horta de sant joan, terra alta

Publicat el22/12/2020

Itinerari per l’entorn del Mas de Burot, a Horta de Sant Joan | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La rehabilitació del Mas de Burot al Parc Natural dels Ports, al terme d'Horta de Sant Joan, es va efectuar durant l'anualitat del 2018 seguint les tècniques constructives tradicionals de bioconstrucció. En el certamen de Premis d'Arquitectura tradicional Toni Cobos, va obtenir tres guardons: Premi a la millor iniciativa per al Parc Natural dels Ports, finalista en la modalitat de millor obra per al constructor i finalista en la modalitat de promotor a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan. També va ser anomenat als Premis Barcelona Building Construmat 2019.

Per tal de complementar aquest projecte de rehabilitació, enguany, l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan conjuntament amb els tècnics del Parc Natural dels Ports i els treballs de recerca i conceptualització de l'itinerari de la Sra. Maite Hernández Sahagún i la Sra. Ingrid Bertomeu Cabrera es va decidir crear un itinerari per l'entorn del Mas de Burot amb un pressupost que ascendia a 35.635,29€, actuació finançada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb un ajut econòmic de 32.071,76€.

El projecte en si consisteix en un total de 8 estacions d'interacció i/o observació que configuren un itinerari circular per l'entorn del Mas de Burot, on es conceptualitzen tres vessants: els diferents materials utilitzats en l'arquitectura tradicional, en el cas específic del Mas de Burot, la relació dels materials amb el paisatge dels Ports i el mas com a habitatge.

Durant l'itinerari, el visitant pot anar descobrint panells explicatius on els informen dels diferents materials emprats en la construcció del mas i la relació d'aquests amb l'entorn. Un total de 8 espais on es pot manipular els diferents materials: la pedra, la fusta, la terra, la ceràmica, el canyís i, a més a més, panells explicatius de la calç i el guix, aquest últim, amb la visita al forn de calç existent a prop del mas.

La dificultat de l'itinerari és de nivell baix, amb una distancia del recorregut de 1700 m, i transcorre pels bancals situats al voltant del mas, envoltat de marges de pedra en sec, de carrasques i olivers. De fons, les impressionants Roques de Benet i les Gronses. Un espai encantador, d'una gran bellesa natural i arquitectònica enmig del Parc Natural dels Ports.

Ahir dilluns es va fer la inauguració, on representants de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, del Parc Natural dels Ports, de l'empresa Ínclita i Dani Esteve, arquitectes tècnic que va treballar en la millora del Mas de Burot, han visitat l'itinerari interpretatiu al voltant del mas.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho