Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/11/2022#) AND (caducitat>=#8/11/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La italiana Laura Volpi guanya la vuitena edició de l’Ultra Ebre Swim Marathon

La prova, nedant al riu els 30 km que separen Tivenys d’Amposta, la va guanyar per primer cop una dona

Etiquetes   activitats outdoor, ultramarato, natacio, terres ebre, riu ebre

Publicat el16/7/2019

La italiana Laura Volpi guanya la vuitena edició de l’Ultra Ebre Swim Marathon | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest passat dissabte, prop de 35 nedadors es preparaven a l’embarcador de Tivenys per a l’inici de la vuitena edició de l’Ultra Ebre Swim Marathon, la prova nedant a l’Ebre els 30 km que separen Tivenys d’Amposta i que organitza l’associació esportiva XSwim Project.

Per primer cop, ha estat una dona la primera a arribar a Amposta. L’esportista italiana Laura Volpi es proclamava campiona de la 8a Ultra Ebre Swim Marathon amb un temps de 5 hores i 21 minuts. El segon lloc del podi femení va ser per a Joana Mercadal Mascaró, amb un temps de 6:20:06 i el tercer lloc per a Paula Taberné Rodríguez, amb un temps de 7:15:30.  

Sergio Torres Serrano va encapçalar la classificació masculina amb un crono de 5:29:37, seguit de José Luis Larrosa Chorro (5:30:02) i Juan Luis Aláez Farreres (5:33:52), que van ocupar el segon i tercer lloc, respectivament.


El recorregut

L’Ultra Ebre Swim Marathon es divideix en tres trams. El primer, entre Tivenys i Tortosa, també conegut com el de les cinc illes, es caracteritza perquè el riu porta molt de corrent, pel que els nedadors poden aconseguir velocitats de fins a 10 km/hora. Al segon tram, entre Tortosa i Campredó, el riu va perdent velocitat i es va fent més ample. L’últim tram, fins a la línia d’arribada a Amposta, és el més complicat, ja que els nedadors, al bufar el vent de mar, es poden trobar l’efecte del corrent en contra, al que cal afegir el cansament tant físic com mental.

L’organització ja ha fixat la data per a la novena edició de la prova, serà el 4 de juliol de 2020.Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


Foto: Ultra Ebre Swim Marathon