Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'IRTA organitza la Jornada Una aliança per un delta de l'Ebre més resilient

Durant l’acte es donarà a conèixer la Delta Alliance, una xarxa internacional que treballa perquè els deltes siguin més resilients

Etiquetes   natura entorn, canvi climatic, delta ebre, terres ebre, proteccio delta, sediments

Publicat el28/2/2020

L’IRTA organitza la Jornada Una aliança per un delta de l’Ebre més resilient | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) organitza la jornada «Una aliança per un delta de l'Ebre més resilient», en la s'analitzaran els impactes de la falta de sediments i del canvi climàtic sobre el delta de l'Ebre i es donarà a conèixer la Delta Alliance, una xarxa internacional que treballa perquè els deltes siguin més resilients.

De la mà d'experts de diversos àmbits, es posarà una atenció especial en l'activitat agrícola, així com en l'aqüicultura, la pesca o el turisme. També s'hi estudiaran les solucions tècniques proposades vers una gestió sostenible del Delta i del riu.

L'obertura de la jornada anirà a càrrec de Josep Usall, director general de l'IRTA, al que seguirà un parlament a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO. Les xerrades aniran a càrrec de Carles Ibàñez, investigador de l'IRTA i coordinador de la Delta Alliance al delta de l'Ebre, Jordi Marturià, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Gabriel Borràs, de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), Agustín Sánchez-Arcilla, director del laboratori d'Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Rafael Sánchez, Taula de consens del delta de l'Ebre, Josep Juan, portaveu de la Campanya pels Sediments i Albert Latorre, president de la Fundació Cívica Innomnium.

Clourà la jornada la signatura dels nous membres de la Delta Alliance al delta de l'Ebre.

La jornada tindrà lloc el divendres 20 de març a les 9.30 h a la seu de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre a Deltebre. L'assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia en aquest enllaç.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu