Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/6/2022#) AND (caducitat>=#10/6/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’IRTA introdueix insectes sud-africans per combatre el cotonet als cítrics de les Terres de l’Ebre

La plaga, que pot afectar fins al 40% de la collita, es concentra actualment en una quinzena de focus al territori

Etiquetes   de la terra, cítrics, plagues, taronges, mandarines, terres ebre

Publicat el14/5/2021

L’IRTA introdueix insectes sud-africans per combatre el cotonet als cítrics de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La plaga del cotonet es concenctra en uns 14 focus a la zona citrícola de les Terres de l’Ebre


Insectes parasitoides provinents de Sud-Àfrica i criats a les instal·lacions de l’IRTA sobrevolen ja els camps de cítrics de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de combatre la plaga del cotonet. Aquest divendres al matí els tècnics han alliberat els primers 400 exemplars en un camp de Tortosa amb l’objectiu de que s’escampin, es reprodueixin i puguin controlar biològicament de forma efectiva els paràsits sense haver de recórrer a tractaments fitosanitaris. 

La plaga, provinent de Sud-Àfrica, es concentra actualment en uns catorze focus a la zona productora citrícola de les Terres de l’Ebre i pot causar importants deformacions a la fruita, amb pèrdues que poden arribar al 40% de la producció.


Per: Redacció

Foto: Cedida