Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/25/2022#) AND (caducitat>=#1/25/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Inversió de 3'7M euros per a impulsar el turisme en família a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona lidera el PECT TurisTIC en família, que agrupa les iniciatives per augmentar la competitivitat del sector, incorporant les tecnologies i la innovació en l’àmbit del turisme familiar

Etiquetes   turisme, terres ebre

Publicat el7/5/2018

Inversió de 3’7M euros per a impulsar el turisme en família a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les Coves de Benifallet aquesta passada Setmana Santa van rebre moltes visites de turisme familiar


La Diputació de Tarragona lidera i coordina les actuacions que fins l'any 2020 es desenvoluparan a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb una inversió global de 3.729.523,27 euros, finançada al 50% pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER. La Diputació de Tarragona aportarà 1.410.689,72 euros i la resta d'institucions i entitats implicades completaran el pressupost total. Les actuacions s'agrupen entorn l'anomenat Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, que compta amb les següents entitats sòcies per a la seva execució: Universitat Rovira i Virgili, Patronat de Turisme de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i Ajuntament de Montblanc.


Objectius i estratègia

L'objectiu dels diferents agents que hi intervenen és generar competitivitat, innovació, creixement i nova ocupació directa i indirecta, convertint les destinacions turístiques de la Costa Daurada i de Terres de l'Ebre en referència innovadora global del turisme familiar.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i representants de les diferents entitats que participen del projecte PECT TurisTIC en família han signat aquest matí el conveni que estableix el pressupost, la gestió i l'execució de les diferents actuacions, d'acord amb un pla plurianual previst fins l'any 2020. El PECT TurisTIC en família és la materialització de les estratègies territorials i sectorials concebudes per la Regió del Coneixement i que la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili han anant desenvolupant al voltant del turisme i de la promoció de la regió en els darrers anys.

L'acord per articular projectes d'especialització i competitivitat territorial a les comarques de Tarragona es va prendre el 17 de setembre de 2016 durant una reunió convocada per la Diputació de Tarragona i la URV amb ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants, amb la participació en el debat de totes les administracions locals i els agents socioeconòmics. Fruit d'aquesta reflexió conjunta, posteriorment, van concretar-se els diferents projectes, que en el cas de les actuacions que lidera la Diputació de Tarragona s'agrupen entorn al PECT TurisTIC en família.

A més del PECT TurísTIC en família, la regió posarà en marxa també altres PECT, que compten, també, amb el suport de la Diputació de Tarragona, a través d'una aportació global de d'1.334.509,80 per a les seves actuacions (un 25% de la despesa elegible dels projectes).

El conjunt dels 4 PECT de la regió – els 3 anteriors i el TurisTIC- suposen la mobilització de 9.269.256 € milions d'euros gràcies al treball conjunt de 26 agents públics i privats de la Catalunya Sud. El total de les aportacions de la Diputació de Taragona als diferents PECT és de 2.745.199,52 €.


Inversió de 3’7M euros per a impulsar el turisme en família a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El conveni que estableix el pressupost de la inversió s'ha signat aquest matíConsorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE)