Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


L’Institut Cartogràfic de Catalunya habilita un visor sobre els danys de la borrasca Filomena a l’Ebre

Les imatges aèries comparen les zones inundades o els camins i conreus que s’han perdut

Etiquetes   natura entorn, temporal, filomena, delta ebre

Publicat el20/1/2021

L’Institut Cartogràfic de Catalunya habilita un visor sobre els danys de la borrasca Filomena a l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat un visor amb imatges aèries comparatives per observar la superfície afectada pel pas de la borrasca Filomena al Delta de l’Ebre. És una eina que vol facilitar a les administracions l’avaluació dels desperfectes, calcular les zones inundades, traçar camins que s’han perdut o determinar els límits dels conreus afectats. El visor també vol mostrar a la ciutadania les afectacions d’aquests fenòmens meteorològics "de manera senzilla i visual". Les imatges, preses amb una càmera fotogramètrica d’alta resolució espacial, es van prendre el 12 de gener i es processen per mostrar-les georeferenciades i comparades amb ortofotos convencionals que publica l’ICGC.

Al visor d’evolució de la costa on estan disponibles de les imatges del Filomena, també es pot consultar els danys de temporals recents com el Gloria o el de la tardor del 2019. A més, l’ICGC disposa d’un visor de riuades de les zones de la Tordera, el Fluvià, el Ter i el Baix Ter.

Al visor amb imatges del satèl·lit Sentinel1 s’estima de manera provisional la superfície coberta per l’aigua o els sòls humits del delta de l’Ebre després del Gloria. El temporal va inundar 3.941 hectàrees de terreny. L’eina no permet calcular la profunditat de la làmina d’aigua existent ni distingir si es tracta d’aigua salada o dolça.


Per: ACN

Fotos: Cedida

comparteix-ho