Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

S’instal·larà una càmera per reforçar la vigilància contra l’expansió del cargol maçana

La càmera s’instal·larà al pont Lo Passador entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja i permetrà controlar el pas de maquinària les 24 hores del dia. La coordinació de tots els cossos policials és bàsica per establir el màxim control sobre la infestació d’aquesta plaga per efecte de la maquinària agrícola

Etiquetes   Natura patrimoni, delta ebre, medi ambient

Publicat el23/3/2018

S’instal·larà una càmera per reforçar la vigilància contra l’expansió del cargol maçana  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

El Pla de lluita contra l'expansió del cargol maçana al delta de l'Ebre estableix la neteja obligatòria de la maquinària agrícola després d'haver treballat dins de camps d'arròs del marge esquerre del delta per poder passar al marge dret (lliure de la plaga amb alguns focus puntuals), i també després d'haver treballat en finques infestades del marge dret.

La mesura és d'aplicació durant tot l'any, tant en els treballs en sec de preparació del terreny com en els tractaments fitosanitaris, l'adobament, la sembra, la recol·lecció i l'aixafada dels rostolls. Aquesta mesura es va establir per impedir que la maquinària transportés cargols o postes des de camps infestats a camps lliures de la plaga i evitar així una de les causes de la seva expansió. L'incompliment d'aquesta mesura suposa una infracció greu de la Llei de sanitat vegetal i està tipificada amb sancions de 3.001€ a 120.000€.

Per facilitar el compliment d'aquesta obligació, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha establert dos punts de neteja gratuïts de la maquinària agrícola de l'arròs: l'un a Deltebre, i l'altre al canal Marítim en el terme municipal d'Amposta, gestionat per una empresa autoritzada que expedeix certificats oficials de neteja que garanteixen el compliment d'aquesta obligació i permeten la circulació lliure de la maquinària fins a la nova destinació de treball.

Per evitar nous focus de cargol maçana en finques lliures, s'ha reforçat la coordinació entre els cossos policials (policies locals de Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i Amposta, Unitat de Medi Ambient del cos de Mossos d'Esquadra, SEPRONA de la Guàrdia Civil i cos d'Agents Rurals). En aquest sentit, s'ha aprovat un protocol de vigilància i uns calendaris d'actuació.