Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Inauguració de la nova passera i observatori del galatxo a la Reserva Natural de Sebes a Flix

A banda d’aquests equipaments, també s’ha millorat la zona d’aparcament i d’ombracles al Mas del Director

Etiquetes   natura patrimoni, reserva natural sebes, flix

Publicat el19/10/2018

Inauguració de la nova passera i observatori del galatxo a la Reserva Natural de Sebes a Flix | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquesta setmana s'ha inaugurat oficialment el nou tram de passera enlairada als aiguamolls de la Reserva Natural de Sebes i del nou observatori d'aus construït al seu extrem. Aquest nou equipament està situat a la passera del bosc de ribera, d'on surt amb un nou ramal en direcció riu avall i arriba fins la confluència de dos canals o galatxos. L'obra ha estat executada per personal del Grup de Natura Freixe, amb el suport en els acabats de l'observatori, d'un fuster professional.

Aquest equipament forma part de les actuacions que va demanar l'Ajuntament de Flix a la línia d'ajuts als espais naturals protegits de la Generalitat de Catalunya. A banda d'aquests equipaments, amb aquests ajuts també s'ha millorat la zona d'aparcament i d'ombracles al Mas del Director (Centre d'Informació) i la renovació de plafons divulgatius, entre d'altres.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Flix, Marc Mur, el regidor de Medi Ambient, Albert Mani, el president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac, membres del cos d'Agents Rurals, i l'equip de treballadors de la Reserva de Sebes que l'ha fet possible.

D'ençà dels inicis de la gestió de la Reserva Natural de Sebes, la millora d'equipaments ha estat constant, apostant pel turisme ornitològic i per disposar de infraestructures educatives i divulgatives que han permès consolidar una activitat econòmica a l'entorn d'aquest espai natural gestionat pel Grup de Natura Freixe.

L'accès a aquest nou equipament estarà restringit per evitar destorbs excessius a la fauna i afavorir l'observació i fotografia d'espècies d'aus.


Foto:Grup Natura Freixe