Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Inauguració del nou tram del GR® 92 a les Terres de l'Ebre

L’acte consistirà en una caminada de 6 km que sortirà de la Ràpita. El nou traçat del sender de gran recorregut transita pel Delta de l’Ebre

Etiquetes   activitats outdoor, senderisme, gr92, sant carles de la rapita, alcanar, delta ebre, terres ebre

Publicat el27/2/2020

Inauguració del nou tram del GR® 92 a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Comitè Català de Senders de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), juntament amb la V vegueria, organitza el diumenge 15 de març una caminada com a acte d'inauguració oficial del nou tram del GR® 92 a les Terres de l’Ebre, que acosta el sender al mar.

Es tracta d’uns 58 quilòmetres que aproparan els senderistes a la Mediterrània, seguint l’esperit inicial d’aquest sender de gran recorregut. Aquest nou traçat transita pel Delta de l’Ebre, que amb els seus 320 km² de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d’ambients. Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen el seu paisatge natural, i, juntament amb els arrossars, acullen una gran diversitat d’organismes (ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats...) adaptats als diferents hàbitats. Aquesta riquesa biològica contrasta amb la profunda presència humana. A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals i la seva explotació per part de la població, i a instàncies dels seus habitants, la Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre (7.802 ha).

Per aquest motiu, la FEEC convida a totes les entitats i excursionistes a participar en aquest acte, que tindrà lloc el diumenge 15 de març a Sant Carles de la Ràpita. A les 9 del matí s’iniciarà l’acte amb la benvinguda i uns breus parlaments de les autoritats, per continuar amb una excursió que recorrerà part del nou traçat.

El punt de trobada és l’oficina de turisme de Sant Carles de la Ràpita (Parc del Garbí, s/n), des d'on començarà la caminada fins a les fonts de Sant Pere – Lligallo del Codonyol (on La Ràpita parteix terme amb Alcanar), passant per la platja dels Hortets, el Far, les Delícies, el barranc de l’Aljub - (Platja del Suïs) i els búnquers del Codonyol. Es farà el mateix recorregut de tornada.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho