Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


L'in-FCTA programa un ampli cartell de pel·lícules i curts de producció pròpia i art als carrers de Bot

La 8a edició del festival, que se celebrarà del 4 al 10 d’agost, homenatjarà a l’actriu Itziar Castro

Etiquetes   vida activa, cultura, festival, bot, terra alta, terres ebre

Publicat el3/7/2024

L’in-FCTA programa un ampli cartell de pel·lícules i curts de producció pròpia i art als carrers de Bot | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El festival de cinema de la Terra Alta, in-FCTA, ha programat un ampli cartell de pel·lícules i curtmetratges de producció pròpia i art als carrers de Bot. La 8a edició del certamen, que tindrà lloc del 4 al 10 d'agost, omplirà de cultura la plaça major de la població, les vinyes, la via verda i un antic molí d'oli. Els organitzadors destaquen que la cita cultural connectarà el setè art amb la música, la dansa, el teatre i la pintura, en un context allunyat dels circuits culturals de les grans ciutats. El certamen s'inaugurarà el diumenge 4 d'agost amb una gala que comptarà amb un àpat Km0 i amb la banda musical in-FCTA Band, els Terra Alta Sessions. Enguany, també s'homenatjarà a l'actriu Itziar Castro, que va morir el desembre passat.

Els organitzadors recorden que el festival neix a Bot i lluny de les grans ciutats i dels grans circuits comercials. La direcció del projecte recau en el director i actor de cinema Ivan Massagué Horta i Úrsula Agut Suàrez, amb una "notòria" experiència en la producció d'esdeveniments culturals. El jurat està integrat per Pol López, Maria Molins, Biel Duran i Aida Folch. En aquesta 8a edició, els seus impulsors han treballat conjuntament amb agricultors, ramaders i celleristes de la zona per incloure les seves propostes enològiques i gastronòmiques en la programació.

Segons els organitzadors, l'in-FCTA és una "porta oberta" a pel·lícules amb narratives que "desafien" els marges estètics i d'altres de més tradicionals. El festival permet, també, que joves directors a través del Premi Talent i direccions femenines - l'in-FCTA Fem- presentin les seves produccions al públic i als membres del jurat. A més, destaquen, que la població porta el cinema en el seu ADN, ja que amb poc més de 500 habitants, el municipi disposa d'una sala de cinema -en el passat en tenia tres- que funciona de manera ininterrompuda des del 1963, quan la va obrir el jove Josep Mulet.

Projeccions

A banda de les projeccions de curtmetratges que competeixen en el certamen, també se'n projectaran, fora de concurs, els exhibits al Festival Internacional de Cinema i Paisatge, MónFilmat 24, a més, d'una proposta de cinema feta per joves directors, per la Secció Talents i el llargmetratge 'Cuando los amos duermen, de Santiago Alvarado, seleccionat al Sitges Film Festival 2023, entre altres.

En paral·lel, el certamen també acollirà jornades formatives, com ara un taller de doblatge impartit per Dani Albiach, tallers infantils d'interpretació, sessions de creació comunitària de dansa-performance o activitats enològiques, gastronòmiques i culturals.

Enguany, s'estrenarà un nou espai de projecció "més íntim", amb un cinema "punyent d'autor". A la Sala de Cinema Club s'hi podran veure propostes professionals i de joves direccions, algunes arran de la col·laboració amb el Fic.Cat.

La jornada del 8 d'agost arrencarà amb l'homenatge a l'actriu Itziar Castro. Tot seguit, s'inaugurarà la Cúpula LoFato, una instal·lació artística creada per Maite Puey. També es projectaran curtmetratges professionals seleccionats a la Secció competitiva Highland Pro i que posaran la nota còmica al festival.

Finalment, la clausura del festival es farà el 10 d'agost amb la gala de lliurament de premis, que estarà presidida pel jurat in-FCTA 2024 i dirigida pels mestres de cerimònies Mireia Aixalà, Juli Fàbregas i Jordi Díaz. Després de l'entrega dels guardons, el grup musical Momo i els djs Leix, Ursa i Melc posaran la nota musical a la cloenda.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiuPer: ACN

Foto: Cedida Festival in-FCTA

comparteix-ho