butlletÝ EbreActiu

CAT | ES


Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre)

La que us proposem Ús una ruta en caiac pel riu Ebre que surt del nucli de Balada i envolta les les illes GrÓcia i Sapinya.

Etiquetes   caiac, riu ebre, montsia, baix ebre, sant jaume enveja, deltebre, delta ebre

Publicat el20/7/2014

La que us proposem Ús una ruta en caiac pel riu Ebre que surt del nucli de Balada i envolta les les illes GrÓcia i Sapinya. Com que Ús una ruta d'aigua Ús millor fer-la un dia a de calor, per tant millor evitar l'hivern i no la feu si bufa vent.

Arribem a Balada (comarca del MontsiÓ), petit nucli de poblaciˇ compartit entre Amposta i Sant Jaume d'Enveja (nomÚs tÚ un carrer i una part Ús territori ampostÝ mentre que l'altra vorera Ús terme santjaumer (o santjaumero). Abans o desprÚs de la ruta pel riu arribeu-vos al baladre munumental de Balada, que estÓ pocs metres del riu.

Posem els caiacs a l'aigua amb alguna petita dificultat perquŔ no hi ha un embarcador amb plataforma i ens hi posem a dins i enfilem riu avall pel braš estret (marge dret de l'Ebre) que deixa l'illa de GrÓcia. Des del moment de la sortida veiem el pont que connecta terra ferma amb l'illa de GrÓcia. 

Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

La de GrÓcia amb una superfÝcie d'unes 130 hectÓrees dedicades a explotaciˇ agrÓria, Ús la segona illa mÚs gran del delta de l'Ebre, desprÚs de la de Buda. Tota l'illa estÓ envoltada d'un bosc de ribera espÚs amb Ólbers, xops, oms, canyars, ... Passem per sota del pont de GrÓcia i entren en un tram molt tranquil d'1 Km fins que veiem el pont Lo Passador, entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. En aquesta ocasiˇ no arribarem a Lo Passador ja que en arribar a l'extrem de l'illa la seguim riu amunt ara pel braš ample de l'Ebre. 

Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Durant una mica mÚs de 2,5 Km portem a la nostra dreta, a l'altra banda del riu, Jes˙s i Maria (Deltebre, Baix Ebre). A l'alšada del MolÝ dels Mirons arribem a l'extrem Oest de l'illa de GrÓcia i anem a buscar la riba dreta de l'Ebre (a la nostra esquerra) i seguim remuntant uns 1,5 Km fins que arribem a l'extrem Est de l'illa de Sapinya (3,7 ha de superfÝcie). Enfilem pel braš estret (esquerre) per aigŘes tranquilĚles envoltants de martinets blancs, martinets de nit, algun xatrac, ...

Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

DesprÚs d'uns 650 metres arribem a l'altre extrem de l'illa i li donem la volta per a emprendre el camÝ de tornada pel braš ample del riu sense deixar el bosc de ribera que ocupa gairebÚ tota l'illa de Sapinya a la nostra dreta. Quan portem uns 9 Km de ruta tornem a trobar-nos amb l'illa de GrÓcia i seguim pel braš estret de l'Ebre per a fer el darrer quil˛metres fins a Balada on acabem el nostre recorregut.

Fitxa tŔcnica:

  • DistÓncia: 10 Km 
  • Dificultat: baixa 
  • Temps: 3 hores (aproximadament) 
  • Equipament: Caiac, pales i armilla salvavides. Aigua, barret o gorra. 
  • Al delta de l'Ebre hi ha diverses empreses se serveis turÝstics amb qui podeu contractar el servei de lloguer i transport d'embarcacions fins a Balada.


Imatges de la ruta

Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre) Illes de GrÓcia i Sapinya en caiac (riu Ebre)


Track de la ruta

comparteix-ho