Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’IDECE enllesteix els treballs per iniciar la campanya de navegació a l’Ebre els propers dies de Pasqua

L’IDECE va tancar la temporada de navegació 2020 amb un total de 27.250 usuaris, més de 10.000 usuaris menys que el 2019 a causa de la pandèmia de la Covid19

Etiquetes   entorn, riu ebre, turisme, turisme aventura, turisme natura, turisme nautic, terres ebre

Publicat el25/3/2021

L’IDECE enllesteix els treballs per iniciar la campanya de navegació a l’Ebre els propers dies de Pasqua | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Es preveu una bona campanya de navegació


Després que l’any 2020, la temporada de navegació al riu Ebre s’hagués d’iniciar el mes de juny, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) enllesteix els treballs per a què el proper dijous, 1 d’abril, s’iniciï la campanya de navegació d’aquest 2021, que durarà fins a l’1 de novembre.

Aquests dies, l’IDECE està treballant per tenir-ho tot preparat per a l’inici de la campanya: la senyalització i el manteniment del canal navegable i els embarcadors; la neteja de macròfits, a més de les 3 barques que fan tasques de vigilància i inspecció de cargol poma i musclo zebre, així com l’obertura de la resclosa de Xerta.

El director de l’IDECE, Albert Salvadó, considera que, en principi, "preveiem una bona campanya de navegació, si es mantenen els cabals i, sobretot, perquè es tracta d’una activitat a l’aire lliure i les empreses que hi treballen han fet un esforç modèlic per a què els usuaris puguin navegar de forma segura, aplicant totes les mesures antiCovid19". De fet, la campanya de navegació el 2020 va estar marcada per la pandèmia i no es van poder aprofitar els dies de Pasqua; com tampoc es van poder realitzar les activitats escolars habituals en les temporades de navegació, ni la pesca esportiva o les gran piragüades, com la que organitza anualment el mateix IDECE; factors que tenen un clar impacte en la reducció del número d’embarcacions usuàries del riu.

En aquest sentit, les dades de navegació del 2020 han estat condicionades clarament per l’escurçament de la temporada, amb la impossibilitat de navegar durant els dies festies de Pasqua i amb un represa més tímida de les activitats els mesos de juny (no es va poder navegar el mes sencer) i de juliol. Si bé, els mesos d’agost, setembre i octubre es produeix una excel·lent recuperació de les activitats, que es reflecteix en un augment d’embarcacions usuàries de la resclosa de Xerta aquests tres mesos del 21%, el 38% i el 40%, respectivament. Un fet influenciat, segurament, per l’adaptació que en van fer les empreses de lloguer d’embarcacions de les mesures antiCovid19 i també de la percepció de seguretat que tenen els usuaris del riu.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu