Baix Ebre, paradís del cicloturisme

CAT | ES


L'Hospitalet de l'Infant tornarà a recrear el seu passat medieval del 16 al 18 de setembre

En aquesta 26a edició, el Mercat Medieval se celebrarà amb el format habitual, amb el sopar, els espectacles, les parades i les mostres d’oficis al voltant de la Plaça Catalunya

Etiquetes   vida activa, fira, hospitalet infant, turisme cultural, turisme, vandellos

Publicat el6/9/2022

L’Hospitalet de l’Infant tornarà a recrear el seu passat medieval del 16 al 18 de setembre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Del 16 al 18 de setembre, a l'entorn de l'emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, se celebrarà el Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant, en el format tradicional, previ a la pandèmia de la Covid-19. En aquesta 26a edició, així doncs, a diferència de l'any passat, les parades del Mercat es tornaran a instal·lar a la Plaça Catalunya en lloc de fer-ho a la Plaça Berenguer d'Entença. En concret, hi haurà una vuitantena de parades (una trentena més que l'any 2021), de productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre d'altres, amb ambientació medieval, que estaran obertes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. També es recuperarà el sopar medieval del dissabte a la Plaça Berenguer d'Entença, amb un espectacle titulat «La fada del foc». Les persones interessades a assistir-hi poden comprar els tiquets fins a l'11 de setembre (del 6 al 8 de setembre, de les 18 a les 20 h ,a l'Oficina de Turisme; del 7 a l'11 de setembre, de les 17.30 a les 20.30 h, al Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer; i del 6 a l'11 de setembre al restaurant Le Petit Normand).

A més, com cada any, hi haurà diverses cercaviles musicals i espectacles gratuïts, tallers i demostració d'oficis per tota la ubicació del Mercat (de llauner, bufador de vidre, filadora, fuster, terrissaire i forner) i un espai de jocs tradicionals per a la canalla.

Com a novetat, s'hi oferirà una mostra sobre la música medieval i els elements de tortura i un nou espectacle de cloenda del Mercat, que anirà a càrrec del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant, el Diabló de la Selva del Camp, el Drac de Santa Margarida, Lo Boc de Vandellòs i els tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant.

Amb aquesta festa, l'Hospitalet de l'Infant retornarà un any més a l'època medieval quan, al voltant de l'Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l'Infant Pere l'any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

«El Mercat Medieval és un recurs turístic de primer ordre, que atrau visitants i turistes. Ens serveix per desestacionalitzar la temporada turística, per fomentar l'activitat econòmica als comerços, allotjaments i bars i restaurants i per promocionar el patrimoni històric i cultural del nostre municipi», ha dit la regidora de l'àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

El Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant està organitzat per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El programa d'actes complet, amb els horaris, es pot consultar a: www.vandellos-hospitalet.cat

Un acte complementari

En el marc de la celebració del XXVI Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant, el Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI) ha organitzat per al dilluns 19 de setembre, a les 19 h, una conferència titulada "Gloriós Sant Roc, guardeu-nos de la pesta i del foc", a càrrec de Maria del Coral Cuadrada, professora d'Història Medieval de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Aquesta xerrada tindrà lloc a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou, a la Sala Ferrer Malet.


L’Hospitalet de l’Infant tornarà a recrear el seu passat medieval del 16 al 18 de setembre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció