Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Horta de Sant Joan organitza el Mes Picassià per commemorar el 140è aniversari del naixement de Pablo Picasso

El mes d’octubre està ple d’activitats adreçades a un públic familiar i que abraça diferents edats per gaudir els caps de setmana d’aquest mes. Es podrà realitzar cates de vins, cates d’olis, excursions guiades, visites guiades, visites teatralitzades, tallers per als més petits, activitats gastro-nòmiques... i degustar els menús dels restaurants locals que també s’han inspirat amb l’art picassià

Etiquetes   vida activa, activitats, horta de sant joan, terra alta, terres ebre

Publicat el29/9/2021

Horta de Sant Joan organitza el Mes Picassià per commemorar el 140è aniversari del naixement de Pablo Picasso | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Pablo Picasso va arribar a Horta el juliol del 1898 de la mà de Manuel Pallarès, fill d'Horta, a qui havia conegut a l'Escola de la Llotja, a Barcelona, i on van iniciar una amistat que duraria tota la vida. Els dos amics visiten la muntanya de Santa Bàrbara i l'entorn del municipi i al mes d'agost s'aventuren a endinsar-se al Port, on a prop del mas de Quiquet trobaran una cova per acampar i experimentar el contacte amb la natura.

Durant tot aquest període, lluny de l'academicisme de les classes, Picasso se sent lliure per pintar i crear. La seua estada s'allarga fins al febrer del 1899 i, anys més tard, Picasso dirà: “Tot el que sé ho he après a Horta d'Ebre”. L'estiu del 1909, deu anys més tard de la primera estada, Picasso torna a Horta amb la seua companya, Fernande Olivier. S'allotgen a l'Hostal del Trompet i el pintor instal·la el seu estudi a l'àtic de la casa del costat. El conglomerat de volums i paisatges d'Horta van inspirar Picasso a pintar alguns dels quadres cubistes més famosos, com La bassa i La fàbrica.

El Mes Picassià sorgeix arrel de l'experiència artística i gastro-nòmica de presentació de ‘La Cuina dels Genis' que es va celebrar el 28 de gener al Castell de Vilaseca. En aquest esdeveniment, es va gaudir amb els cinc sentits les diferents degustacions gastronòmiques dels cuiners de Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan inspirats en Gaudí, Miró, Casals i Picasso, que van traslladar al plat el paisatge i els seus productes agroalimentaris de qualitat i proximitat.

La inquietud dels restauradors i productors locals va portar juntament amb l'ajuntament la creació de les jornades del mes picassià dedicades al nostre estimat Picasso. Un actiu del nostre municipi conegut arreu del món i que atreu un gran nombre de visitants a Horta de Sant Joan.

L'any passat no es va poder realitzar com a conseqüència de la declaració del decret d'alarma per la Covid19. Aquest any s'ha decidit realitzar-se al mes d'octubre per commemorar els 140 anys del naixement de Pablo Picasso. El mes d'octubre està ple d'activitats adreçades a un públic familiar i que abraça diferents edats per gaudir els caps de setmana d'aquest mes. Es podrà realitzar cates de vins, cates d'olis, excursions guiades, visites guiades, visites teatralitzades, tallers per als més petits, activitats gastronòmiques... Degustar els menús dels nostres restaurants que també s'han inspirat amb l'art picassià.

L'últim dissabte del mes finalitzarà aquesta jornada a través en l'activitat Formes, Figures i Colors que es basa en la degustació de vins i tapes picassianes acompanyada de l'exposició d'art d'artistes locals.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho