Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Horta de Sant Joan donarà la benvinguda a la tardor amb la fira Dolça Tardor

El diumenge 2 d’octubre, aquest municipi de la Terra Alta celebrarà la 17a Festa del Mostillo i la 4a Fira del Vi i Tapes

Etiquetes   vida activa, fira, fires gastronomiques, horta de sant joan, terra alta, terres ebre

Publicat el20/9/2022

Horta de Sant Joan vol fer un homenatge a les tradicions i costums de la nostra terra amb la fira Dolça Tardor, una mostra de productes d'elaboració artesanal on s'hi pot trobar el bo i millor dels productes que la tardor ens ofereix. Com és el cas del raïm, que amb el seu most, al que s'afegeix farina i fruits secs, s'elabora “el mostillo”. Postres deliciosos, típic de les zones on hi ha vinya i d'una gran labor artesanal i casolana, que durant la fira l'associació de dones, el Col·lectiu de Dones Bàrbara, elaboraran perquè el puguin degustar tots aquells que vulguen retornar a la infantesa recordant els berenars típics en dia verema.

Dolça Tardor tindrà lloc durant tot el diumenge 2 d'octubre al nucli antic d'aquest municipi terraltí, concretament a la Plaça de l'Església i a la Plaça de Sant Salvador, un espai que afavoreix molt la ubicació de les diferentes parades, aprofitant els porxos de la Plaça de l'Església i algunes entrades de les cases.

A la fira hi participen comerços del municipi on donen a conèixer el seu producte local i de Km0, les associacions i artesans locals i vinguts d'altres localitats. En les últimes edicions de Dolça Tardor hi han participat unes 60 parades.

La diada de ben segur que serà molt dolça, on els dolços més tradicionals de la nostra terra i productes d'artesania tindran tot el protagonisme.

Al voltant de les 11h del matí es farà la inauguració de la festa i es donarà el premi a l'alumne de 6è de l'Escola Montsagre que ha guanyat el concurs de dibuix per al cartell d'aquesta edició. Durant el dia, per als més petits, s'organitzaran diferents tallers i la jornada finalitzarà amb una actuació o concert i un berenar popular.

També hi haurà un espai on la gent podrà degustar tapes elaborades pels restaurants locals i vins dels cellers del municipi i de la comarca. Aquesta serà la 4a edició de la Fira del Vi i Tapes i des de l'organització s'espera que tingui una bona acollida com ha passat en les edicions anteriors.

Els visitants a la Dolça Tardor podran gaudir a més, dels altres actius turístics i culturals d'Horta de Sant Joan, com són l'Ecomuseu dels Ports, el Centre Picasso, l'Església i el Convent de Sant Salvador, entre altres, així com degustar la rica gastronomia local als establiments de restauració del municipi.


Horta de Sant Joan donarà la benvinguda a la tardor amb la fira Dolça Tardor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció