Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Homenatge a les Brigades Internacionals

L’associació cultural Pi del Broi i el Grup de recreació Pàndols 38 organitzen una caminada el diumenge 29 de setembre

Etiquetes   activitats outdoor, caminades, pinell brai, terra alta, terres ebre

Publicat el17/9/2019

Homenatge a les Brigades Internacionals | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El diumenge 29 de setembre, l'associació cultural Pi del Broi i el Grup de recreació Pàndols 38 organitzen una caminada per retre homenatge a les Brigades Internacionals. El recorregut de la caminada serà el mateix que el de la marxa de la Cursa dels Biberons de Pinell de Brai, però amb sentit invers. La sortida serà a les 8.30 h des de davant de l'Ajuntament del Pinell. A les 11 h es farà l'homenatge al monòlit que combatents de la XV Brigada Internacional van erigir abans de la seua retirada, al setembre de 1938, a la Vall Closa, a la Serra de Pàndols per recordar els seus companys morts.

La caminada s'inclou dintre de les Jornades de Memòria Històrica al Pinell de Brai.

La XV Brigada Internacional fou una de les unitats militars en les que es va estructurar l'arribada de voluntaris estrangers en suport de la Segona República Espanyola i per a lluitar contra la insurrecció militar que succeí a l'intent de cop d'estat del 18 de juliol, en el marc de les anomenades Brigades Internacionals i integrada la major part del temps de mobilització a la 35a Divisió de l'Exèrcit republicà. Els brigadistes internacionals de la XV Brigada, igual que tots els altres foren retirats del front el 25 de setembre del 1938.

A la Serra de Pàndols, un dels escenaris més cruents de la Batalla de l'Ebre, encara es conserva, en mig del bosc, el monòlit construït pels mateixos combatents de la Brigada i restaurat per grups de voluntaris, un monòlit on hi figuren el nom de 37 companys caiguts en combat.Eports Ample de Banda i Internet


Foto: Generalitat de Catalunya. Wikiloc

comparteix-ho