Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La història de les Fortificacions i del nucli urbà de l'Ametlla de Mar reviu, un any més, a través de visites guiades

Les visites, que han tingut gran èxit de participació en les edicions passades, mostren la història in situ i amb caire amè

Etiquetes   turisme, visites guiades, ametlla de mar, turisme cultural, memoria historica, terres ebre

Publicat el7/7/2023

La història de les Fortificacions i del nucli urbà de l’Ametlla de Mar reviu, un any més, a través de visites guiades  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ametlla de Mar reviu, un estiu més, el seu passat històric a les Fortificacions i al nucli urbà, a través de visites guiades. La regidoria de Turisme ha tornat a posar en marxa el cicle de visites guiades per explicar el patrimoni històric i cultural del municipi i com es va viure durant la Guerra Civil en la bateria de costa calera. Les visites es faran durant juliol i agost, amb inscripció prèvia.

Una de les rutes és pel búnquer d'artilleria de costa de la Guerra Civil. L'activitat, que és recreada i explicada per un soldat republicà, s'inicia amb la projecció d'un audiovisual al Centre d'Interpretació de la Pesca i després els participants es desplacen fins al Port de l'Estany, on es pot conèixer les construccions militars i gaudir de la biodiversitat de la zona, pròxima al GR-92. A més de l'attrezzo del guia, els participants se'ls facilita un casc amb llum per poder veure l'interior de les Fortificacions.

A banda de les visites a les Fortificacions, també s'ofereixen passejades històriques pel nucli urbà. Aquestes consisteixen en un recorregut per una desena de panells informatius que hi ha situats pel nucli urbà, on s'explica la història del municipi, des de la seva formació, destacant fets com la construcció de l'estació o el port. Els panells inclouen fotografies antigues, biografies de reconeguts caleros i anècdotes. Gemma Comes, informadora turística, és la guia d'aquesta proposta.

Totes les visites, que pots consultar a l'agenda EbreActiu,  tenen un preu de 3 € amb prèvia inscripció a l'Oficina de Turisme i es podran seguir els dimarts i dijous de juliol i agost, al búnquer a les 10 h del matí i al nucli urbà a les 19 h; dimarts en català i dijous en castellà.


Font i foto: La Cala RTV

comparteix-ho