Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Herència Altés presenta Llunari 2019, el vi de la Verema Solidària

Es tracta d’un vi brisat, ecològic i 100% garnatxa blanca que ja es pot adquirir online o al mateix celler per 15€. Els beneficis del projecte es donaran a la Fundació Alba Futur i l’Associació Quilòmetre Zero, que treballen contra l’exclusió social

Etiquetes   de la terra, vi, solidaritat, gandesa, terra alta

Publicat el4/3/2021

Herència Altés presenta Llunari 2019, el vi de la Verema Solidària | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La recaptació recollida va destinada a la Fundació Alba Futur i l'Associació Quilòmetre Zero


El celler Herència Altés de Gandesa presenta el vi solidari Llunari 2019, un vi brisat, ecològic i 100% garnatxa blanca que és el resultat de l'acció realitzada el setembre del 2019 en el marc de la iniciativa Verema Solidària en la qual van participar quatre cellers catalans i que té com a objectiu recolzar projectes socials que lluiten contra les desigualtats.

Llunari 2019 neix de la cooperació entre la iniciativa solidària i aquest celler terraltí que va fer possible que, el 7 de setembre del 2019, 150 persones voluntàries participessin en la jornada de verema a la finca Lo grau de l'Inquisidor d'Herència Altés. Núria Altés, propietària del celler, valora molt positivament l'experiència i recorda la jornada com “una diada solidària, d'estima al territori i al món del vi, on gent molt diversa va sumar esforços i cedir el seu temps per una causa social”.

La recaptació recollida va destinada a la Fundació Alba Futur que treballa per la inserció laboral de persones amb discapacitat en l'àmbit rural i l'Associació Quilòmetre Zero encarregada d'acompanyar joves tutelats i extutelats per a la seva emancipació. La Verema Solidària del 2019, interrompuda l'any 2020 per la pandèmia del COVID-19, es tanca ara amb la presentació dels vins resultants. Herència Altés va ser el primer celler de la Terra Alta en participar en la Verema Solidària. “La nostra participació en la iniciativa forma part de la filosofia del celler de promoure una economia responsable socialment i un model de negoci respectuós amb la vinya, l'entorn i el paisatge”, afegeix Núria Altés. I és que el celler compta amb un projecte de viticultura ecològica compromès amb el medi ambient i la recuperació de la biodiversitat.


Un vi brisat, ecològic i 100% garnatxa blanca

El Llunari 2019 és un vi brisat i ecològic fruit de la verema realitzada a l'estil tradicional a la finca de Lo Grau de l'Inquisidor. El resultat és un 100% garnatxa blanca, amb criança de 6 mesos, intensament aromàtic, amb notes de flors blanques, préssec i un punt cítriques. Molta cremositat i fina untuositat que acaricia tot el paladar, ideal per maridar amb carns blanques al forn o bacallà amb mussolina d'allioli.

El vi es pot adquirir per 15€ a la web de Verema Solidària, a la botiga online d'Herència Altés o al mateix celler ubicat a la Finca El Grau (Coll Del Moro), N420 km798, Gandesa.


Verema Solidària, una iniciativa social

La Verema Solidària és una iniciativa que va néixer el 2016 amb l'objectiu de recolzar projectes socials que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social al territori català, sota el lema “Talla amb la pobresa i l'exclusió social”. El 2019, quatre cellers catalans —Scala Dei d'Escaladei (Priorat), Xic's Cal Borrech de Figuerola d'Orcau (Pallars Jussà), l'Heretat Mascorrubí del Pla de Manlleu (Alt Camp) i Herència Altés de Gandesa (Terra Alta)—, van organitzar, cadascun, una jornada de verema popular amb activitats paral·leles que conformaren una experiència per gaudir d'un dia a la vinya, a canvi d'una aportació mínima de 38€ al fons solidari.

Més enllà del suport econòmic a les entitats socials, la Verema Solidària pretén sensibilitzar, promoure la solidaritat i impulsar un corrent de compromís social per crear oportunitats per a les persones que no tenen unes condicions de vida dignes.


Per: Redacció

Foto: Cedida