Senda. Un món d´aventures i activitats al Matarranya al teu abast

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/24/2021#) AND (caducitat>=#10/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Habilitat un nou itinerari adaptat als Ullals de Baltasar, al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Es tracta d’un recorregut de prop de 1.800 metres que recorre per l’interior del bosc de ribera

Etiquetes   entorn, parc natural delta ebre, amposta, turisme

Publicat el31/7/2019

Habilitat un nou itinerari adaptat als Ullals de Baltasar, al Parc Natural del Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha inaugurat aquest dimecres un nou itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda habilitat als Ullals de Baltasar, amb l'objectiu de facilitar la descoberta d'aquest espai singular que forma part del parc des del 2009.

El recorregut circular transcorre pel mig d'un bosc de ribera plantat el 2013 en una àrea antigament conreada amb arrossars. Concretament, es van plantar més de 4.000 arbres d'espècies de ribera, com ara xops, oms, salzes, i àlbers. Els boscos de ribera són escassos al Delta i només estan present en punts aïllats i en algunes illes fluvials (Sapinya i Gràcia).

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha visitat avui el nou itinerari, que ha entrat ja en servei. Es tracta d'un recorregut de prop de 1.800 metres que recorre per l'interior del bosc; un encaminament de terra anivellat, amb tanques laterals de fusta i cordes per guiar els visitants. L'itinerari permet descobrir la bassa dels Ullals, que transporta l'aigua fins l'Encanyissada.

Concretament, els Ullals de Baltasar són punts de surgència d'aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes del Montsià i els Ports. Quan l'aqüífer provinent d'aquestes muntanyes arriba al Delta de l'Ebre, topa amb els materials argilosos i impermeables, emergint cap a la superfície i creant aquestes basses de típica forma circular o d'ull, que donen nom a aquest indret.

L'itinerari permetrà apropar a la ciutadania aquest espai singular al Delta, tant per la raresa geològica, com per la seva flora i fauna i el bosc de ribera per on discorre. Un indret atípic, on la humitat, l'ombra, i la frescor són protagonistes, en contraposició als grans espais oberts que tes troben a la resta del Delta de l'Ebre.Lo Racó de l’Esquirol. Parc multiaventures a Horta de Sant Joan


Foto: Territori i Sostenibilitat