Port Nòmada. Senderisme, travesses, btt

CAT | ES


El Grup de Natura Freixe recapta 1.184 € que es destinaran a la protecció de la tortuga de rierol a Sebes

Aquesta és la xifra que s’ha aconseguit amb la Cursa de les Cigonyes, una prova esportiva solidària per conservar la natura que va tenir lloc el passat diumenge a Flix

Etiquetes   vida activa, reserva natural sebes, flix, ribera ebre, activitats outdoor, curses muntanya

Publicat el23/5/2023

El Grup de Natura Freixe recapta 1.184 € que es destinaran a la protecció de la tortuga de rierol a Sebes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat diumenge, 21 de maig, van tenir lloc la 21a Festa de les Cigonyes i la 9a Cursa de les Cigonyes a la Reserva Natural de Sebes, un esdeveniment festiu i solidari que des de fa dues dècades posa al centre la celebració de la natura per apropar la ciutadania a aquest espai natural protegit de la Ribera d'Ebre.

La diada va començar amb la Cursa de les Cigonyes, que des de l'edició passada, i sota el lema “Mou-te per la natura”, ha adquirit un caràcter més popular i altruista amb l'objectiu de conscienciar de la importància de la implicació ciutadana al voltant de la conservació del medi ambient. Així, tots els beneficis que s'obtenen amb la celebració d'aquesta cursa de muntanya, es destinen a accions per preservar el medi natural de Sebes.

En l'última edició de la Cursa, celebrada diumenge, 123 participants van poder gaudir de l'esport i la natura, corrent o caminant, al mateix temps que van contribuir en la capta solidària que ha aconseguit 1.184 euros que es destinaran a la protecció de la població de tortuga de rierol, una espècie autòctona amenaçada que conserva una destacada població a la Reserva Natural de Sebes. Així ho ha fet públic el Grup de Natura Freixe aprofitant la commemoració del Dia Mundial de la Tortuga (#WorldTurtleDay), que se celebra el 23 de maig.

Els guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres en categoria absolut masculí van ser Martín Sesé, Ander Masedo i Josep Baiges. En la categoria absolut femení, el podi se'l van emportar Aina Rey, Íngrid Gonzàlez i Montse Farnós. Pel que fa al circuit de 10 quilòmetres, en categoria absolut masculí van pujar al podi Gerard Munuera, Marc Campos i Eliseu Gombau. En la categoria absolut femení d'aquest itinerari, les guanyadores van ser Agnès Abella, Soraya Mur i Sandra Pellicer.

Aquest 2023 la Cursa s'ha celebrat conjuntament amb la Festa de les Cigonyes, donant com a resultat una gran diada festiva i solidària que l'organització ha valorat molt positivament. En aquesta 21a edició de la Festa, els assistents van poder gaudir de jocs gegants, tallers de manualitats, espai de joc i un espectacle musical a càrrec de Lali BeGood, una cantautora catalana de kindie rock que va fer ballar grans i petits amb el seu Love'n'Roll.

Un dels moments més esperats de la Festa de les Cigonyes és la gran foto de família, amb tots els nadons nascuts durant l'any anterior als quals se'ls entrega un diploma commemoratiu per celebrar el seu naixement, vinculant-los des de ben petits a la natura i els seus valors. En aquesta ocasió, una cinquantena de famílies es van aplegar a la Reserva Natural de Sebes per recollir els seus diplomes i participar d'aquest moment simbòlic. Els van acompanyar les famílies amb nadons nascuts durant el 2019, que degut a la pandèmia no van tenir l'oportunitat de fer-se la tradicional fotografia de família.


Per: Redacció

Foto: Cedida