26è Pessebre dels Estels. 8 i 9 i 16 i 17 de desembre 2023. Masia Castelló

CAT | ES


Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta

Aquestes càmeres són un dispositiu que hauríem d’incloure en les nostres bicicletes, ja que no només compleix la funció d’il·luminació, sinó que t’assegures que vas gravant de tot el que passa al teu voltant, amb plena garantia que passi el que passi tot quedarà registrat

Etiquetes   canal fabregues, bicicletes

Publicat el10/3/2020

Ara ja pots gravar tot el que passa mentre muntes en bicicleta, ja sigui en les teves rutes per carretera, per ciutat o muntanya. Bàsicament són dos els motius pels quals ens pot interessar gravar les nostres rutes en bicicleta: per recordar o compartir experiències o per tenir "proves" de situacions una mica enutjoses.

Actualment hi ha multitud de càmeres d'acció per a les nostres activitats esportives. Però no només són càmera de vídeos, de fet, el concepte és totalment diferent, no estan concebudes com càmeres d'acció, sinó per deixar constància del que passa al nostre voltant.

Un dels grans errors és comparar aquest tipus de càmeres amb GoPro i altres càmeres d'acció que existeixen actualment al mercat. No tenen res a veure, és com comparar un sistema de vídeo vigilància de la llar amb una càmera professional de vídeo.


Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


QUINS AVANTATGES TENEN LES CÀMARES CYCLIQ FLY6 I LA FLY12?

 • Càmeres. Les càmeres d'acció normalment estan limitades tant per espai com per bateria, i aquestes estan dissenyades per fer vídeos espectaculars. En canvi, les càmeres Cycliq Fly6 i la Fly12 són càmeres destinades a deixar constància del que passa al nostre voltant quan muntem en bicicleta, per a despreocupar-mos totalment de si la bateria o la targeta estan esgotades. Ja en tenim prou amb controlar el que aquesta succeint al nostre voltant, com perquè haguem de pensar en que la bateria o la targeta s'hagin esgotat.

 • Gravació. La Fly6 i la Fly12 graven en bucle continu, és a dir, quan la targeta està plena comença a sobreescriure els arxius antics, amb la qual cosa soluciona el problema d'espai. La gravació d'aquestes càmeres és completament nítida amb imatges en alta definició, àudio inclòs , en grans velocitats també grava fins a un angle de 135º.


 • Durada bateria. La Fly6 disposa d'una bateria de IONLitio 3200mAh que li confereix una autonomia de 7h sense activar les llums i entre 4 i 5 hores amb la llum activada. En cas que la bateria s'esgotés, es posa en marxa el mode HomeSafe per tal de mantenir els llums encesos fins a 30 minuts. Per la seva banda, la Fly12 disposa d'una bateria de IONLitio 4200mAh amb una autonomia de 8 h de gravació contínua en mode només càmera i de 4 a 5 hores amb els llums encesos. També disposa del sistema HomeSafe, en el cas que disminueix la bateria, es mantenen els llums encesos fins a 30 minuts.

 • Capacitat d'emmagatzematge. La majoria de càmeres actuals, per no dir totes, guarden els enregistraments en targetes de memòria micro SD, de manera que la capacitat d'emmagatzematge és segons la targeta que utilitzis. Però com hem esmentat anteriorment, sempre hi haurà espai a la targeta SD, ja que es sobreescriuen els vídeos més antics al gravar-ne de nous.

 • Estabilitzador. La càmera Fly6 i Fly12 graven a 1080 HD i disposen d'un estabilitzador electrònic de 6 eixos que intenta mitigar la tremolor de la imatge. No esperis realitzar vídeos professionals de gran qualitat, amb alts rangs dinàmics d'imatge, total estabilització , ... això queda reservat a un altre sector de càmeres. Tot i així, el seu estabilitzador de 6 eixos ajuda a una captura de vídeos amb tot detall.

 • Qualitat d'imatge. La qualitat de la imatge gravada és molt bona per a la tasca encomanada, gràcies al seu ampli camp de visió ambdues càmeres aconsegueixen un angle de 135º amb el que t'assegures de gravar l'acció i la placa de la matrícula en cas de patir algun accident.

 • Protecció. Tant la FLY6 com la FLY12 incorporen una sèrie d'acceleròmetres que alerten el sistema quan es produeix una caiguda o impacte de tal manera que els clips de vídeo anteriors a l'impacte i els posteriors queden protegits de sobreescriure.

Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

 • Sistema antirobatori. Cycliq, fins a tal punt ha tingut cura d'aquest detall de la seguretat en aquests models, que les dues càmeres són també una alarma per evitar qualsevol robatori de la bicicleta. Aquesta funcionalitat ens permet des de l'app del mòbil activar l'opció antirobatori. Si detecten un moviment, donen un avís al telèfon intel·ligent mitjançant l'app i activa immediatament la gravació de les imatges i els llums s'activen en mode flash.

 • Connectivitat. Mitjançant la tecnologia ANT + es pot connectar a un GPS o ciclocomputador Garmin per controlar remotament la llum, i configurar moltes parts de les càmeres i adaptar-la a les teves necessitats. Mitjançant el Bluetooth podem vincular les càmeres a l'aplicació mòbil CycliqPlus per a aquest mateix objectiu i amb l'USB a un ordinador podem editar o compartir els enregistraments a través del programari gratuït CycliqPlus Desktop. Fins i tot aquests dispositius són compatibles amb l'app Strava, que ens permet inserir rètols amb les teves dades sobre els vídeos.

Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

 • Pes. El pes de la Fly6 és de 128gr i de la Fly12 de 195gr. És un pes força contingut, pensant en les prestacions que ens ofereixen aquestes dues càmeres, sobretot per la durabilitat de les seves bateries, on és complicat restar pes.

 • Valor afegit, els llums. Aquestes dues càmeres a part de gravar àudio i vídeo són unes potents llums que faran que siguem més visibles a la carretera. La Fly6 està concebuda com a llum posterior vermella amb diferents tipus d'il·luminació (fixa, flash i polsos i apagada) i de força intensitat , és molt fàcil de posar a la tija amb els diferents adaptadors. En canvi, la càmera Fly12 està concebuda com llum blanca davantera que es col·loca molt fàcilment al manillar mitjançant una abraçadora o adaptador universal. Els llums són molt potents: la Fly6 té una potència de 100 lumens i la càmera Fly12 té diferents tipus de llum i intensitats amb un màxim de potència de 600 lúmens. Així ens permet veure bé des de lluny ja sigui de dia o de nit.

Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Una de les funcionalitats a destacar d'aquests dos dispositius (Fly6 i Fly12) és que, tot i el seu disseny minimalista, la qualitat dels materials i la robustesa, el fan ser un dispositiu tot terreny. Les inclemències meteorològiques i les seves possibles caigudes no són un impediment, sinó que permeten que segueixi funcionant perfectament. Per exemple, la Fly6 porta una protecció IP56, aguanta una pluja molt intensa i mentre la Fly12 porta una mica més de protecció IP67, és submergible 1m.

Gràcies a la nanotecnologia aplicada en tots dos dispositius ens permet que el circuit intern del dispositiu sigui hidrofòbic i mantenen a ratlla la brutícia.

Aquestes càmeres són un dispositiu que hauríem d'incloure en les nostres bicicletes, ja que no només compleix la funció d'il·luminació, sinó que t'assegures que vas gravant de tot el que passa al teu voltant, amb plena garantia que passi el que passi tot quedarà registrat.

A Fabreguesbicicletas.es sempre busquen les eines que millor complementen al ciclista.Con tot el que t'hem explicat anteriorment podràs sortir en bici amb total seguretat, pràcticament sense que els dispositius es puguin veure afectats per les inclemències meteorològiques i sobretot perquè no deixis en cap moment de gaudir del ciclisme.

Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Grava tot el que passa al teu voltant mentre muntes amb bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...