Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


El Gran Paseo de los Puertos

Per primer cop, la ruta senderista Un Paseo por los Puertos de Beceite es farà en 4 etapes

Etiquetes   turisme, turisme aventura, senderisme, rutes, beseit, matarranya

Publicat el20/5/2021

El Gran Paseo de los Puertos | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La ruta Un paseo por los Puertos de Beceite es transforma, per primer cop, en el Gran Paseo. Així, durant els dies 17, 18, 19 i 20 de juny, aquesta ruta senderista recorrerà els indrets més espectaculars dels Ports i el Port. Quatre etapes caminant entre territoris de gran varietat paisatgística, natural i històrica, descansant durant quatre nits en confortables allotjaments.

Amb aquesta iniciativa, els promotors pretenen donar un impuls a l'economia rural dels pobles de les muntanyes dels Ports, fent de la història recent una ruta cultural, botànica i geològica. El grup de senderistes serà reduit i s'aplicaran tots els protocols en rutes guiades que marca l'Associació Espanyola de Guies de Muntanya.

Un Paseo por los Puertos de Beceite es basa en la recreació de la ruta que, al segle XIX, van fer dos botànics aragoneos, un farmacèutic, el Tio Silverio i un jove pagès amb el seu ase. Durant el trajecte, els botànics van inventariar la flora d'aquestes muntanyes per a poder-les estudiar i conèixer. Gràcies a això, es van poder descobrir i catalogar espècies úniques i d'un valor naturalístic incalculable.

La ruta us traslladarà a una època no gaire llunyana, on encara, es debatia sobre l'origen de les espècies, una època de profundes conviccions religioses, però també un època de canvis profunds en la societat ... el lent però inexorable corrent migratori que partia dels pobles de l'interior a la recerca d'horitzons més favorables, va fer que la majoria de pobles i masies quedessin abandonades a un destí incert ... Durant el Passeig podreu descobrir aquests entorns congelats en el temps, llocs abans plens de vida i ara plens de nostàlgia d'un passat de lluita i supervivència, pedra sobre pedra, mà sobre mà, ...

La ruta El Gran Paseo de Un Paseo por los Puertos de Beceite inclou els 4 dies de guiatge amb un tècnic esportiu de Mitja Muntanya, la planificació de l'activitat, 4 dies de mitja pensió als allotjaments de les etapes, el transfer de persones, el forfait de la ruta (llibre de ruta, GPS, mapa de la ruta, camiseta tècnica Puertos de Beceite, ...) i l'assegurança d'accidents. El preu per persona és de 431 €/pax (grup mínim 4 persones).

Més informació de «El Gran Paseo de los Puertos»


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho