Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La gran exposició de Quino i el seu icònic personatge Mafalda, al Mucbe de Benicarló

La mostra fa un recorregut per la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions. Es podrà visitar fins al 15 d’octubre

Etiquetes   vida activa, exposicions, turisme cultural, benicarlo, baix maestrat

Publicat el21/8/2023

La gran exposició de Quino i el seu icònic personatge Mafalda, al Mucbe de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'humor de Quino a través del seu personatge més reconegut, Mafalda, és el gran protagonista de la programació d'estiu del Mucbe, gràcies a l'exposició ‘Quino. Mafalda y mucho más' es podrà visitar fins al 15 d'octubre.

L'alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha presidit la inauguració, acompanyat de la regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, de José Martín, en representació de l'Autoritat Portuària de València, organitzadora de l'exposició, Juan García, en representació de l'Instituto Quevedo del Humor, Ester Medán, comissària de la mostra, i Diego Lavado, nebot de Quino, que s'ha desplaçat a Benicarló per a assistir a la inauguració.

L'exposició fa un recorregut per la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions que demostren la projecció internacional de l'obra de l'artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics, les persones que visiten la mostra podran gaudir d'una de les icones mundials de l'humor gràfic i de la seua visió inconformista i inquieta de la societat a través de les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

La mostra està dividida en diferents seccions com ‘El Humor de Quino', on s'explica la tècnica i el sentit de les seues obres. En la part dedicada a ‘Mafalda', es podran contemplar les historietes publicades entre 1964 i 1973 i es podrà conèixer l'univers que envolta aquesta icona mundial del còmic. Finalment, en la secció ‘Homenaje a Quino' s'exposen els guardons que ha rebut l'humorista argentí i el reconeixement que li ha fet la societat.

A més, les persones que visiten l'exposició poden descarregar-se, a través de codis QR, àudios explicatius, i s'ha habilitat un racó braille per a persones invidents o amb visibilitat reduïda.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho