suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


El Govern català adquireix 48 oliveres monumentals situades en dos vivers d'Alcanar i Amposta

Els exemplars, d’entre 500 i 1.200 anys, es replantaran en finques, preferiblement públiques, del Montsià

Etiquetes   entorn, natura, oliveres monumentals, montsia, amposta, alcanar

Publicat el13/9/2022

El Govern català adquireix 48 oliveres monumentals situades en dos vivers d’Alcanar i Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar d'olivera monumental en un espai protegit al Montsià


El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat comprar 48 oliveres monumentals a dos vivers, situats a Alcanar i Amposta, fent ús del dret de tempteig i retracte que preveu la Llei 6/2020 de 18 juny. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destinarà 644.100 euros per l'adquisició d'aquestes oliveres, que tenen edats estimades d'entre els 500 i els 1.200 anys. El Departament també gestionarà el seu trasllat i replantarà els exemplars en finques, preferiblement públiques, de la comarca del Montsià. Es consideren oliveres monumentals les que tenen un perímetre de tronc igual o superior a 350 centímetres mesurat a una altura de 130 centímetres del sòl, o amb una edat igual o superior a 350 anys.

La Llei 6/2020 regula i protegeix les oliveres que, per les seves característiques, condicions històriques i culturals, s'identifiquen com a monumentals, per la seva importància com a elements del paisatge i de la cultura de Catalunya. Es prohibeix explícitament l'extracció i la comercialització d'aquests arbres per aturar i evitar la degradació i desaparició del patrimoni ambiental, agrari, cultural, social, històric i econòmic que conforma el conreu d'aquestes oliveres monumentals.


Per: ACN

Foto: EbreActiu

comparteix-ho