Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


El Govern aporta 3,6 MEUR per als tractaments contra el mosquit i la mosca negra a les Terres de l'Ebre i Baix Segre

La subvenció directa aprovada ha de permetre al Copate fer front als tractament del període

Etiquetes   entorn, mosquits, mosca negra, medi ambient, riu ebre, terres ebre

Publicat el6/9/2022

El Govern aporta 3,6 MEUR per als tractaments contra el mosquit i la mosca negra a les Terres de l’Ebre i Baix Segre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'helicòpter del COPATE fent un dels tractaments al riu Ebre


El Govern aportarà 3.597.280 euros al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) per als tractaments contra les plagues de mosquit i mosca negra de les Terres de l'Ebre i el Baix Ebre i el Cinca per al període 2022-2025. La subvenció directa plurianual aprovada pel Consell Executiu ha de permetre finançar les actuacions previstes al Pla d'actuació per a la prevenció i el control d'aquestes plagues. Les accions contra els mosquits al delta de l'Ebre, recorda el Govern, abasten unes 5.000 hectàrees d'espais naturals i 6.000 d'arrossars. La subvenció pels pròxims quatre anys ha de permetre executar els tractaments i millorar els protocols davant del caràcter fluctuant de la plaga i els canvis climàtics que l'afecten.

L'altra encomana que també preveu el pla és el control de la mosca negra al tram baix del riu Ebre i, posteriorment, al tram baix del Segre i la part del Cinca català. La plaga, que causant fa uns anys d'una una gran problemàtica socioeconòmica i també sanitària, es troba actualment sota control gràcies al control larvari de la població d'aquesta espècie, segons remarca el Govern.

Finalment, aquesta subvenció plurianual permetrà executar les tasques encomanades pel Departament de Salut pel que fa al seguiment de les arbovirosis (virus transmesos per les mosques i mosquits) a les comarques de Tarragona i de Lleida. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa aquest pla amb la col·laboració dels departaments de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, d'Empresa i Treball, d'Economia i Hisenda i de Salut.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN