Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Godall organitza la primera edició de la Cursa Serra de Godall

Una oportunitat per descobrir la riquesa paisatgística d’aquest connector ecològic entre la plana del Montsià i els Ports

Etiquetes   activitats outdoor, curses, godall, serra godall, montsia

Publicat el15/3/2019

Godall organitza la primera edició de la Cursa Serra de Godall | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La 1a Cursa Serra de Godall se celebrarà el diumenge 31 de març


Godall organitza per primer cop la Cursa Serra de Godall, una activitat que respon a la creixent participació en aquests tipus d'esdeveniments i que combina la pràctica de l'esport, en aquest cas el trail-running, amb la descoberta del nostre patrimoni natural. 

El recorregut de la cursa, que se celebrarà el diumenge 31 de març, serà de 15'7 km i transcorrerà per senders i corriols de la Serra de Godall. El mínim d'edat per participar a la prova són 14 anys. Els menors de 18 anys hauran de portar signada l'autorització del pare, mare i/o tutor legal, per entregar-la el dia de la recollida de dorsals.

Fins el 29 de març es poden fer les inscripcions en aquest enllaç a un preu de 12 €. El mateix dia de la prova tindran un preu de 15 €. Cal destacar que tots els participants tindran un obsequi. La 1a Cursa Serra de Godall està organitzada per l'Ajuntament del municipi, amb el suport del Consell Comarcal del Montsià i la Diputació de Tarragona.


La serra de Godall

La serra de Godall és un connector ecològic entre la plana del Montsià i la zona muntanyosa dels Ports i conforma un espai natural protegit dominat per les garrigues i els matollars, juntament amb parcel·les agrícoles d'oliverars. Aquests hàbitats són idonis perquè hi nidifiquin i s'alimentin nombroses espècies d'ocells interessants i protegides com l'esparver cendrós (Circus pygargus) i l'àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus).

Preserva importants valors naturals i ambientals, mostrant arreu el llegat del passat -entre el que destaquen les pintures rupestres dels Abrics de l'Ermita- i també els testimonis de la seva humanització a partir dels aprofitaments agrícoles i ramaders tradicionals. Prova d'aquest aprofitament són les abundants construccions de pedra seca amb un gran valor històric: murs, marges, barraques, cabanes, tanques, dipòsits....

Així mateix ofereix la possibilitat de desenvolupar múltiples activitats a l'aire lliure i gaudir del seu paisatge mitjançant un conjunt de rutes a peu, en bicicleta o en cotxe que tenen com a punt de partida el Punt d'Acollida Turística Km.0 de la Serra de Godall.


Godall organitza la primera edició de la Cursa Serra de Godall | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...
Agrícola de Godall - Plaça Coopertiva, s/n - Godall - Montsià