CAT | ES
Etiquetes godall, montsia, serra godall, oliveres millenaries, oliveres monumentals, terres ebre
Plaça Teresa Blanch, 8
43516 Godall (Montsià)
Tel. 977 738 018
Situat a la part central de la comarca del Montsià, Godall s'estén al peu de la serra que li dóna nom, pel seu costat interior o de ponent, i amb vistes panoràmiques als parcs naturals dels Ports i del delta de l'Ebre. Les poblacions d'Ulldecona, la Galera, Santa Bàrbara i Freginals delimiten el seu terme.
Panoràmica del municipi, amb la serralada dels Ports al fons
La Serra de Godall és un mirador a la foia d'Ulldecona i la Serra de Montsià
També sobresurt l'antic cementiri, del 1832, amb un conjunt d'onze esteles funeràries amb un relleu a l'interior que dibuixa la creu grega o de l'ordre de Malta; L'església dedicada a Sant Salvador, l'edifici més emblemàtic de Godall, característic del gòtic tardà, i la plaça del Pou Bo, una construcció ben peculiar.
Estela funerària a l'antic cementiri de Godall
Godall és un poble de tradició agrícola, un conreu de secà amb ametllers, garrofers i oliveres, amb exemplars catalogats com a mil·lenàries. És reconeguda la qualitat de l'oli d'oliva extra verge de Godall, amb Denominació d'Origen Protegida del Baix Ebre – Montsià. De les varietats farga, morruda i sevillenca, són molt agradables al paladar, gustosos i aromàtics, es comercialitzen a través de la cooperativa Agrícola de Godall.
L'olivera és el cultiu més destacat de Godall
Al terme s'hi troben nombrosos exemplars d'oliveres mil·lenàries
Godall festiu
Godall destaca per la festa del Carnaval, patrimoni viu del municipi. És un dels carnavals més populars i reconeguts a les Terres de l'Ebre, amb una nombrosa participació de colles disfressades i una seqüència d'actes que van des de nits de disfresses i música, tardes d'animació, batalles de farina fins a populars àpats.
La Festa Major se celebra a l'agost, en honor dels patrons del municipi: Sant Salvador i Sant Roc.
Les batalles de farina són un dels actes més destacats del Carnaval de Godall
Mil·lenària, la Fira de l'oli i l'espàrrec de Godall
La Fira se celebra el segon cap de setmana de març, amb parades als carrers del poble. El producte estrella és, sens dubte, l'oli mil·lenari Lacrima Olea de la Cooperativa Agrícola de Godall i els espàrrecs recol·lectats a la Serra de Godall. També s'organitzen tallers, cates d'oli, xerrades, rutes turístiques. No hi falten la Teca, els tradicionals esmorzars populars, amb truita d'espàrrecs llonganisses i baldanes i dolços tradicionals, com borraines i pastissets.Mil·lenària se celebra el segon cap de setmana de març
El Centre d'Interpretació de la Serra de Godall
Situat a l'edifici del Casal Municipal remodelat a final dels anys 80 a partir del local conegut com el Centro, manté la façana principal formada per tres portalades amb finestres a cada costat. Des del 2009, s'ha adaptat la part superior de l'edifici per a fer-hi el Centre d'Interpretació, mentre a la planta baixa hi ha l'Oficina de Turisme.
El Centre d'Interpretació disposa de dues sales, la primera destinada a exposició permanent on, mitjançant objectes originals, audiovisuals, il·lustracions i textos, es donen a conèixer els recursos naturals i la transformació de la serra per la mà de l'home, és a dir, la humanització de la serra. L'altra sala està destinada a usos múltiples i permet la programació periòdica d'exposicions temporals, conferències, etc.
El Centre d'Interpretació de la Serra de Godall també acull l'oficina de turisme
Més fotos:
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: