Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El GEPEC fa una crida de voluntariat per protegir el corriol camanegre

L’entitat conservacionista busca persones que ajudin a fer el seguiment i protegir els exemplars d’aquest ocell, que tot just ara comença la seva època de cria

Etiquetes   natura, fauna, ocells, conservacio, terres ebre, delta ebre

Publicat el5/3/2021

El GEPEC fa una crida de voluntariat per protegir el corriol camanegre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de corriol camanegre (Charadrius alexandrinus)


El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és un petit ocell que pon els ous a les platges. Un ocell simpàtic i escàs: la població de corriols està en declivi ja que viu i cria al mateix lloc per on cada dia transiten centenars de persones.

Un any més, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) inicia un projecte de seguiment d'aquesta espècie en diverses costes del litoral sud català. Busquen persones voluntàries per actuar cada vegada que es localitza un niu, instal·lant proteccions per evitar la predació de les postes, avisant les autoritats pertinents i fent-ne un seguiment.

Els objectius de la campanya del GEPEC-EdC es focalitzen en la millora de la nidificació del corriol camanegre, la salvaguarda dels seus nius, l'augment de tranquil·litat de les àrees de nidificació, l'alimentació i descans de les parelles i l'obtenció de dades per afavorir la seva conservació. Igualment, l'entitat defensa que una bona qualitat de les platges és determinant per a la supervivència de l'espècie i promou un canvi de dinàmica a les platges.


El grup de voluntariat

El grup de voluntariat del corriol camanegre treballa per recuperar, protegir i estudiar aquest petit ocell amenaçat que s'afinca a les nostres costes. Cada any, durant l'època de nidificació del corriol (de febrer a agost), fem prospeccions a les platges de diversos municipis per localitzar exemplars i nius de corriol, avisar a les autoritats pertinents i instal·lar proteccions provisionals per evitar-ne la predació.

Això es compagina amb un seguiment rigorós del nombre d'ous i corriols, així com una campanya regular per sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir aquesta espècie d'au i l'espai natural on viu.

Per ser part d'aquest voluntariat no cal tenir formació prèvia, només cal emplenar el formulari que trobareu en aquest enllaç: https://gepec.cat/conservacio/corriol-camanegre/voluntaris-corriol/


Per: Redacció

Foto: GEPEC