Molí Hospital. Un antic molí del segle XIV restaurat i convertit en habitatge turístic de categoria superior

CAT | ES


El GEPEC-EdC denuncia la tala d'arbres d'un bosc protegit del Parc Natural dels Ports

L’entitat conservacionista ha presentat davant la Fiscalia una denúncia per la tallada forestal que el Departament d’Agricultura , Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha fet a un bosc públic protegit

Etiquetes   natura entorn, parc natural ports, la senia, montsia, terres ebre

Publicat el7/2/2020

El GEPEC-EdC denuncia la tala d’arbres d’un bosc protegit del Parc Natural dels Ports | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC-EdC) ha presentat davant el Fiscal de Medi Ambient de Tarragona una denúncia per una tallada forestal que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARPA) ha fet a un bosc públic protegit (propietat de la mateixa Generalitat de Catalunya), de gran valor ecològic, situat dins el Parc Natural dels Ports, a la zona de la Font Ferrera, a prop del refugi del mateix nom, al terme municipal de La Sénia.

Segons afirmen des del GEPEC-EdC, aquesta tallada es va iniciar a finals del mes de maig del passat any 2019 i es va allargar unes quantes setmanes, temps en que es va executar la primera fase de la tallada. Tot indica que ara el DARPA tindria la intenció de reprendre la segona fase de la tallada que seguiria afectant aquest espai natural protegit.

Al tractar-se d'un bosc situat dins d'un Parc Natural, la llei 12/1985 de 13 de juny, d'Espais Naturals, indica que l'òrgan gestor de l'espai protegit ha de fer un informe on indiqui si l'actuació és favorable (en aquest cas una tallada forestal), i marqui les condicions que s'han de complir. Aquests informes, que pretenen salvaguardar els valors ambientals dels espais protegit, són d'obligat compliment.


Per: Redacció

Foto: Cedida