Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/4/2021#) AND (caducitat>=#12/4/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Generalitat ha impulsat una seixantena d'actuacions de millora d'arbres monumentals

A les Terres de l’Ebre s’han fet actuacions al Pi de Cal Pino (La Palma d’Ebre), Eucaliptus Gros de Bernis (L’Aldea) i Mata de Darmós (Darmós-Tivissa)

Etiquetes   natura entorn, terres ebre

Publicat el13/3/2019

La Generalitat ha impulsat una seixantena d’actuacions de millora d’arbres monumentals | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Pi de Cal Pino o Pi de la Palma, a la Palma d'Ebre. Foto: cedida


El Departament de Territori i Sostenibilitat, amb el suport de Forestal Catalana, ha dut a terme el 2018 una seixantena d'actuacions per a la identificació, millora i conservació d'Arbres Monumentals de Catalunya, que sumen actualment un total de 268 exemplars.

Entre les accions que s'han executat, s'inclouen visites in situ per a la revisió dels exemplars, per a identificar possibles problemes i fer un control periòdic per determinar el seu estat de conservació, actuacions de manteniment i sanejament i actualització i millora de la base de dades per a una òptima gestió de la informació.

Els arbres monumentals són exemplars singulars, ja sigui per la seva dimensió excepcional dins la seva espècie, edat, història o particularitat científica. Des del 1987, a Catalunya estan sotmesos a mesures de protecció especials, que impliquen la prohibició de tallar-los o arrencar-los parcialment o totalment.

Les actuacions que s'han fet a les Terres de l'Ebre són:

-Pi de Cal Pino (o Pi de la Palma): A la Palma d'Ebre (Ribera d'Ebre), es va dur a terme una actuació d'emergència per tallar, trossejar i cremar una branca afectada per la presència d'escarabats (Tomicus Destruens), i un tractament fitosanitari posterior a la resta de branques i al tronc.

-Eucaliptus Gros de Bernis: A l'Aldea (Baix Ebre), es van dur a terme treballs de poda i estabilització de l'arbre, ja que presentava branques en perill de caiguda pel vent.

-Mata de Darmós: Es va visitar l'exemplar, ubicat a Tivissa (Ribera d'Ebre) per comprovar l'estat dels sistemes de subjecció que es van instal·lar, i es va comprovar que es trobaven en bon estat.Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja, jardí vora mar