Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La gelada del 2 de maig a la Terra Alta va afectar fins al 90% de vinya a determinades parcel·les

La superfície total dels danys registrats per la gelada és d’unes 18 hectàrees a Caseres, unes 132 hectàrees a Batea i unes 82 hectàrees a Vilalba dels Arcs, tot i que l’afectació ha estat molt irregular

Etiquetes   productes km0, enologia, terra alta

Publicat el9/5/2018

La gelada del 2 de maig a la Terra Alta va afectar fins al 90% de vinya a determinades parcel·les | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Vinya de la Vall Major, a Batea


El Departament d'Agricultura ha informat a Unió de Pagesos que la gelada que va afectar diverses zones de la Terra Alta la matinada del 2 de maig va produir danys en vinya a diverses parcel·les de les poblacions de Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs entre el 10% i el 90%. Agricultura va fer aquesta valoració dels danys després de demanar-ho el sindicat.

Els danys van tenir lloc a les zones dels Mudefes i Horta del municipi de Caseres, amb afectacions entre el 10% i el 90% de brots; a Vall Major i parts finals de diferents valls secundàries que desemboquen a la vall principal, al municipi de Batea, amb afectacions entre el 20% i el 65% de brots, i a la zona del barranc de Barball, a Vilalba dels Arcs, amb afectacions entre el 30% i 80% dels brots.

La superfície total dels danys registrats per la gelada és d'unes 18 hectàrees a Caseres, unes 132 hectàrees a Batea i unes 82 hectàrees a Vilalba dels Arcs, tot i que l'afectació ha estat molt irregular.

El sindicat demana que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de demanar una reducció del mòduls de l'IRPF per inclemències meteorològiques.

Cal recordar que en els últims tres anys, la comarca de la Terra Alta ha patit diverses gelades i pedregades que han afectat de manera important els conreus.