suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


La gastronomia se situa en el centre de l'estratègia turística de Benicarló

Avui s’ha presentat el Pla Director de Turisme Gastronòmic de Benicarló, el full de ruta que guiarà els passos per a consolidar la gastronomia com a oportunitat per a diversificar l’oferta i com a motor de desenvolupament econòmic

Etiquetes   turisme, turisme gastronomic, baix maestrat, benicarlo

Publicat el13/12/2021

La gastronomia se situa en el centre de l’estratègia turística de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han presidit l'acte de presentació del Pla Director de Turisme Gastronòmic de Benicarló, un document que ha de ser la guia que marcarà l'estratègia turística de Benicarló per als pròxims anys.

L'acte, conduït per la regidora de Turisme i impulsora del Pla, Isabel Cardona, ha comptat amb la presència de regidors de la Corporació Municipal, la directora del CdT de Castelló, Esther Labaig, i representants del sector hoteler i de restauració i ha servit per a exposar l'estratègia competitiva que caldrà implementar a partir de demà mateix per a construir un model de turisme gastronòmic per a Benicarló, basat en la diferenciació, la cooperació dels diferents agents o la professionalitat, entre d'altres.

«Estem segurs —ha dit l'alcaldessa— que aquest serà l'impuls definitiu al nostre projecte turístic de ciutat i ens posicionarà com a referent gastronòmic». «És innegable —ha assenyalat— que el camí que hem recorregut fins ara ha estat molt important, però ara és hora de fer un pas endavant i mirar més enllà, configurant un projecte turístic de qualitat i sostenibilitat que tinga com a eix la col·laboració entre institucions públiques i empreses privades».

El secretari autonòmic de Turisme ha valorat «l'esforç col·lectiu que ha suposat elaborar aquest Pla» i ha posat èmfasi en què «en el futur, competiran turísticament aquelles destinacions que són diferents i autèntiques» i, en aquest sentit ha reconegut que «establir la gastronomia com a part essencial de l'estratègia turística d'una ciutat és un encert», al temps que ha assegurat que «la gastronomia es perfila com una tendència mundial».

La regidora de Turisme ha subratllat l'«oportunitat que suposarà aquest Pla per a millorar la destinació de Benicarló» i ha remarcat que «serà el punt de partida per a traure el màxim valor al nostre producte».


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho