Jornades del Polp a Caduf i el Peix de Llotja. Benicarló, del 15 de setembre a l’1 de novembre 2023

CAT | ES


La Garba, cicloturisme per a recòrrer les Terres de l'Ebre

El proper 1 d’abril L’Ampolla serà el lloc d’inici i final de La Garba, una prova cicloturística no competitiva per a recórrer les Terres de l’Ebre (Reserva de la Biosfera) i territoris propers en alguns dels 3 recorreguts proposat com són Lo Manoll (80Km), La Garba (128 Km) i La Cabra (236 Km)

La Garba, cicloturisme per a recòrrer les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la Cabra del 2022


El proper 1 d'abril l'Ampolla tornarà a ser l'epicentre del cicloturisme a les Terres de l'Ebre amb la 3a edició de La Garba. Aquesta marxa cicloturística no competitiva és una proposta esportiva que pretén brindar l'oportunitat de conèixer les Terres de l'Ebre, territori declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l'any 2013, i territoris propers, a través del ciclisme. El municipi costaner de l'Ampolla serà el punt de sortida i arribada dels 450 participants de la IIIª edició de La Garba.

Un any més es podrà gaudir de diferents distàncies per tots els gustos i nivells, que van des dels 80 Km fins als 239 Km. Si bé La Garba, amb 128 Km, és el recorregut que dona nom a l'activitat, hi ha dos modalitats més com són Lo Manoll de 80 Km i La Garba de 128 Km, amb desnivell positiu acumulat de 35 i 50 metres respectivament, que transcorreran pels dos hemideltes del Parc Natural del Delta de l'Ebre. La modalitat més llarga, La Cabra de 239 Km i 3.600 metres de desnivell positiu acumulat que donarà la volta al Parc Natural dels Ports.

Les rutes estan dissenyades per a bicicletes gravel, però les BTT i les e-bike també hi tenen cabuda. Els recorreguts no estaran marcats físicament, és a dir, que s'haurà de navegar per les rutes amb un dispositiu GPS. Els participants no rebran el track dels recorreguts fins uns dies abans de l'esdeveniment, l'aventura està assegurada!

La Garba, cicloturisme per a recòrrer les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la segona edició de La Garba pedalant pel delta de l'Ebre


Tot i que l'organització guarda els recorreguts en secret, ja es pot avançar que les rutes de Lo Manoll i La Garba passaran per indrets emblemàtics del parc natural del Delta de l'Ebre com són la bassa de les Olles, la badia del Fangar, al desembocadura del riu Ebre, el passeig fluvial de Deltebre, la Via Verda entre Amposta i Sant Jaume, la Gola de Migjorn, les llacunes de La Tancada i l'Encanyissada, els ullals de Baltasar, el riu Ebre i el port pesquer de l'Ampolla, passant per les poblacions de l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume, Sant Carles Ràpita i Amposta. D'altra banda, els que optin per fer el recorregut de La Cabra, veuran des de la bicicleta bona part del delta de l'Ebre, el massís del Port i el Matarranya, pels termes de l'Ampolla, Rasquera, Xerta, Benifallet, Horta de Sant Joan, Beseit, Roquetes, Tortosa i Amposta, per indrets com el el Riu Ebre, la serra de Cardó, el coll de Som, la Via Verda de la Val de Zafan, Roques Benet i Mont Caro, entre altres.

La sortida es donarà de forma separada segons el recorregut, començant a les 6 del matí del dia 1 d'abril quan es donarà a la sortida a La Cabra; a les 8:30 h. arrancarà La Garba i a les 9:30 h. començaran a pedalar els participants de Lo Manoll. Els participants de Lo Manoll tindran fins a les 3 de la tarda per a completar els 80 Km; els ciclistes hagin triat fer La Garba tindran fins a les 5 de la tarda per a fer es 128 Km, mentre l'arribada de La Cabra es tancarà a les 23:59 h.

A mesura que els ciclistes participants vagin finalitzant el seu recorregut, per a finalitzar l'activitat i recuperar forces, podran gaudir d'una degustació d'arròs del Delta de l'Ebre, gentilesa d'Arròs Montsià.

La Garba ja compta amb gairebé 400 inscrits i les inscripcions restaran obertes a lagarba.com fins a final de març.


Per: Redacció

Fotos: lagarba.com