Temporada de teatre Benicarló 2023

CAT | ES


Gandesa acollirà les Jornades de la Memòria Històrica

Arran de la pandèmia de la Covid-19, els actes quedaran concentrats en una única jornada el dia 25 d’octubre

Etiquetes   vida activa, batalla ebre, gandesa, terra alta, terres ebre

Publicat el14/10/2020

Gandesa acollirà les Jornades de la Memòria Històrica  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com cada any des de 1978 per aquestes dates, l’Associació d’Aviadors de la República (ADAR) celebra les Jornades de la Memòria Històrica al municipi de Gandesa. Aquest acte vol servir per homenatjar a totes aquelles persones dels municipis de les Terres de l’Ebre que van perdre la vida durant la Guerra Civil espanyola, especialment durant la Batalla de l’Ebre, així com fer difusió de les darreres publicacions relacionades amb l’Aviació republicana i la Guerra Civil.

Enguany, la situació del Covid-19 ha obligat als organitzadors a reduir considerablement els actes, que quedaran concentrats en una única jornada el dia 25 d'octubre.

El programa de la jornada començarà a les 10.30 h amb la visita guiada al Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre (CEBE), a càrrec de personal del Museu i d'ADAR. A les 11.30 h, l'historiador David Íñiguez presentarà les biografies de Manuel Orozco, Walter Katz i Vicenç Pinar. En la presentació també intervindran els autors de les biografies Manel Pinar i Lluís Orozco i es farà la lectura del missatge de Renato Simoni, autor del llibre sobre Walter Katz.

A les 12 h tindran lloc els parlaments d'homenatge a les víctimes de la Guerra Civil a càrrec de l'alcalde de Gandesa, Carles Luz i el secretari d'Adar, Antoni Vilella. La jornada finalitzarà amb la tradicional ofrena floral.

L'acte comptarà amb la participació del Grup de Recreació Històrica “Ejercito del Ebro”.

L'assistència a la jornada, amb aforament limitat, requereix confirmar l'assistència al telèfon 649 477 512. Des de l'organització s'informa que el programa pot patir modificacions en funció de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19.


Per: Redacció