Horta de Sant Joan, un paradÝs a la Terra Alta

CAT | ES


Gandesa acollirÓ les Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica

Arran de la pandŔmia de la Covid-19, els actes quedaran concentrats en una ˙nica jornada el dia 25 dĺoctubre

Etiquetes   vida activa, batalla ebre, gandesa, terra alta, terres ebre

Publicat el14/10/2020

Gandesa acollirÓ les Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com cada any des de 1978 per aquestes dates, l’Associaciˇ d’Aviadors de la Rep˙blica (ADAR) celebra les Jornades de la Mem˛ria Hist˛rica al municipi de Gandesa. Aquest acte vol servir per homenatjar a totes aquelles persones dels municipis de les Terres de l’Ebre que van perdre la vida durant la Guerra Civil espanyola, especialment durant la Batalla de l’Ebre, aixÝ com fer difusiˇ de les darreres publicacions relacionades amb l’Aviaciˇ republicana i la Guerra Civil.

Enguany, la situaciˇ del Covid-19 ha obligat als organitzadors a reduir considerablement els actes, que quedaran concentrats en una ˙nica jornada el dia 25 d'octubre.

El programa de la jornada comenšarÓ a les 10.30 h amb la visita guiada al Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre (CEBE), a cÓrrec de personal del Museu i d'ADAR. A les 11.30 h, l'historiador David ═˝iguez presentarÓ les biografies de Manuel Orozco, Walter Katz i Vicenš Pinar. En la presentaciˇ tambÚ intervindran els autors de les biografies Manel Pinar i LluÝs Orozco i es farÓ la lectura del missatge de Renato Simoni, autor del llibre sobre Walter Katz.

A les 12 h tindran lloc els parlaments d'homenatge a les vÝctimes de la Guerra Civil a cÓrrec de l'alcalde de Gandesa, Carles Luz i el secretari d'Adar, Antoni Vilella. La jornada finalitzarÓ amb la tradicional ofrena floral.

L'acte comptarÓ amb la participaciˇ del Grup de Recreaciˇ Hist˛rica ôEjercito del Ebroö.

L'assistŔncia a la jornada, amb aforament limitat, requereix confirmar l'assistŔncia al telŔfon 649 477 512. Des de l'organitzaciˇ s'informa que el programa pot patir modificacions en funciˇ de l'evoluciˇ de la pandŔmia de la Covid-19.


Per: Redacciˇ

comparteix-ho