Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Els Gaiters de l'Aguilot celebraran al març la seua tretzena trobada ampliant la convocatòria a més bestiari popular

L’entitat tortosina congregarà a Jesús unes 400 persones d’un total de dinou colles vingudes d’arreu de Catalunya i del País Valencià

Etiquetes   vida activa, cultura popular, jesus, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el1/3/2023

Els Gaiters de l’Aguilot celebraran al març la seua tretzena trobada ampliant la convocatòria a més bestiari popular | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El pròxim dia 11 de març els Gaiters de l'Aguilot de Tortosa celebraran la XIII Trobada de dolçaina, gralla i tabal. Està prevista la participació de 19 colles que sumaran gairebé 400 participants. Enguany la Trobada s'ha obert a la participació de nou imaginari popular, més enllà dels gegants, gegantons i capgrossos que desfilaven fins ara. El president de l'entitat, Sisco Blanch, ha explicat que «la intenció és donar cabuda a més imaginari, sobretot més bestiari popular, atenent que la nostra colla mateix hem augmentat la família amb sis nous caballets». Així enguany, a més dels cavallets de Tortosa i els de l'Aguilot, ja ha confirmat la seua assistència la Mulassa de Reus.

Una altra novetat d'esta nova edició és el canvi d'ubicació. S'ha passat del parc municipal i dels carrers de Tortosa, als carrers i al Casal del poble de Jesús, en un intent per part de l'entitat d'assolir nous espais per a donar a conèixer la cultura popular i tradicional.

Pel que fa a la Trobada, començarà ben d'hora, a les 10 del matí, amb el taller de capgrossos i de cavallets al Casal Jesusenc. Una hora més tard hi haurà la rebuda a les colles i la plantada dels gegants a la Plaça de Bous. La cercavila de totes les colles participants pels carrers del poble arribarà al migdia i finalitzarà a la Pèrgola, on tindrà lloc l'actuació de cadascuna de les colles. Després de les activitats del matí, la festa continuarà a les 16 h al Casal Jesusenc, on hi haurà un ball-concert amb la Rondalla dels Port. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a la ciutadania.

Les 19 colles participants són: Grallers i tabals de Jesús; Colla Jove, Lo Golafre i Colla Gegantera, dolçainers i cort de bèsties de Tortosa; Esbart Dansaire Rapitenc; Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia; Gegantera de l'Alcora i Botafocs de Castelló; Germans Caballer de Sagunt; Dolçaina i tabal de Vinaròs; Amics Geganters d'Ascó; Dolçainera Tria Capita del Perelló; Geganters de Vilassar de Dalt; Grallers d'Ull de Bou del Pinell de Brai; Gegants i capgrossos d'Amposta; Llinars del Vallès; Gegantera el Santuari i Gegantera de Reus, i l'amfitriona, Gaiters de l'Aguilot.

Més info clicant aquí.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho