20a Fira Gastron˛mica de la SÚnia. 4 i 5 de maig de 2024

CAT | ES


El F˛rum Pesca Dieta MediterrÓnia realša els valors del peix per a la salut i la importÓncia de promocionar-lo entre els joves

Presentades les conclusions del primer f˛rum, que ha reunit a la RÓpita una vintena dĺexperts

Etiquetes   producte proximitat, peix, la rapita, delta ebre

Publicat el8/4/2019

El F˛rum Pesca Dieta MediterrÓnia realša els valors del peix per a la salut i la importÓncia de promocionar-lo entre els joves | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Foto: Pixabay


El peix de proximitat ha de ser considerat un element cabdal en la dieta mediterrÓnia pels seus valors nutricionals i pels efectes beneficiosos que tÚ per a la salut. Les bases cientÝfiques per sustentar esta idea, i tambÚ la necessitat de promocionar-la entre la poblaciˇ mÚs jove, menys conscienciada que la gent gran sobre la necessitat de consumir peix, sˇn dos dels eixos sobre els quals s'ha desenvolupat a la RÓpita el I F˛rum Pesca Dieta MediterrÓnia, impulsat per l’Organitzaciˇ de Productors Pesquers de Sant Carles de la RÓpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundaciˇ Dieta MediterrÓnia i l'Ajuntament de la RÓpita.

Una vintena d'experts, entre ells cardi˛legs, nutricionistes, economistes, restauradors i altres especialistes, han treballat durant dos dies aspectes a l'entorn de la comercialitzaciˇ del peix i tendŔncies de mercat, la gastronomia i el consum, i els beneficis del peix per a la salut. Aquest divendres se'n van presentar les conclusions, en un acte que va comptar amb la presŔncia de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ de la Generalitat, Teresa JordÓ.

ôLa gent que consumeix com a mÝnim dues o tres racions de peix a la setmana tÚ menys infarts, menys ictus, menys mortalitat global i sobretot menys morts sobtades perquŔ el consum de peix tÚ un efecte antiarrÝtimic. I ara estem estudiant tambÚ l'efecte protector sobre alguns tipus de cÓncer com el de c˛lon i fetgeö, va destacar Ramon Estruc, president del ComitŔ del F˛rum.

Tal com es va exposar al llarg del f˛rum, el consum de peix entre la gent gran estÓ generalitzat, no aixÝ entre el jovent. La necessitat de promocionar aquest aliment entre els sectors de poblaciˇ mÚs joves va ser una de les lÝnies de treball que es van apuntar. ôEls joves consumeixen poc peix i hi ha molta feina a fer perquŔ Ús cabdal que tinguem una alimentaciˇ sana, segura i de qualitat, i el peix hi juga un paper de primer ordre. Vincular el peix a la salut Ús una fortalesa que hem d'explicar arreuö, va afirmar la consellera JordÓ.

Representants de les confraries de pescadors tambÚ van exposar la necessitat d'establir mecanismes per promocionar especialment el peix de proximitat de manera que sigui fÓcilment identificable l'origen a l'hora de comprar-lo a la botiga o demanar-lo als restaurants.

Per la seua banda, l'alcalde de la RÓpita, Josep Caparrˇs, va agrair a la Confraria Verge del Carme ôla seua iniciativa per haver fet un pas endavant que ha permŔs al nostre municipi acollir aquest primer F˛rum Dieta MediterrÓnia, un esdeveniment que posa la RÓpita al centre d'un treball cientÝfic necessari per ampliar l'escassa literatura cientÝfica que tenÝem a l'entorn dels valors del peix en la dietaö.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

comparteix-ho