Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Fomentar la participació en voluntariat ambiental a les escoles de la Ribera d'Ebre

Aquest és l’objectiu de la inicitiva “Los Fardatxets. Vivint amb una mirada educativa els espais naturals comarcals”, del Grup de Natura Freixe

Etiquetes   entorn, flix, ribera ebre, voluntariat ambiental, grup natura freixe, natura

Publicat el27/9/2023

Fomentar la participació en voluntariat ambiental a les escoles de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ahir a la tarda, durant el programa “Fem i compartim” que organitza el Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d'Ebre, el Grup de Natura Freixe i el Camp d'Aprenentatge de Flix van presentar una nova proposta amb l'objectiu de fomentar la participació de l'alumnat de les escoles de la comarca en accions de voluntariat ambiental.

El projecte, que es durà a terme durant els propers dos cursos, porta per títol “Los Fardatxets. Vivint amb una mirada educativa els espais naturals comarcals” i es tracta d'una proposta que ha estat seleccionada en la convocatòria de subvencions del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental per promoure l'aprenentatge servei de l'àmbit socioambiental als centres educatius de Catalunya.

Donant continuïtat als Projectes Compartits del Camp d'Aprenentatge de Flix i el Grup de Natura Freixe, que reivindiquen el potencial dels espais naturals de la Ribera d'Ebre per crear experiències educatives significatives, amb la iniciativa de “Los Fardatxets” es vol posar en servei tot l'aprenentatge adquirit a través de la creació d'un equip de voluntariat ambiental integrat per l'alumnat de les escoles de la comarca.

Fent valer l'experiència de més de 25 anys del Grup de Natura Freixe en matèria de voluntariat ambiental, amb aquest nou projecte es pretén transmetre els valors del voluntariat als més petits, que són la base imprescindible per contribuir en la conservació de la biodiversitat i la natura, tant en el present com en el futur.

Aquesta proposta té una visió transversal i pretén implicar diferents agents educatius de la Ribera d'Ebre: a més del Camp d'Aprenentatge de Flix i l'Àrea d'Educació del Grup de Natura Freixe, està previst que participin cinc centres educatius de la comarca que, en els propers dos cursos, podran transferir a la realitat, a través del voluntariat ambiental, tots els coneixements apresos amb els Projectes Compartits.

Al llarg del curs, a través d'aquests Projectes Compartits, l'alumnat treballarà diferents continguts relacionats amb la natura, el medi ambient i la sostenibilitat, amb la idea de participar d'una experiència educativa basada en objectius d'aprenentatge competencials i curriculars. Com a cloenda d'aquestes activitats, l'alumnat de 6è participant assistirà a una jornada de voluntariat ambiental i convivència a la Reserva Natural de Sebes, un dels espais naturals protegits més emblemàtics de la Ribera d'Ebre, per tal de poder posar en pràctica tots els coneixements treballats anteriorment.

En aquest sentit, el projecte també compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de Flix i la Fundació Catalunya-La Pedrera, institucions propietàries de les diferents finques que conformen l'espai natural de Sebes i que donaran suport a les actuacions al llarg de l'execució d'aquesta proposta educativa.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho