Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Flix inicia els treballs de repoblament forestal a la finca de l'Ermita del Remei

Aquest espai forma part del terreny afectat per l’incendi del 2019. Es preveu repoblar un total de 10’5 hectàrees amb especies autòctones, frugals i resilients al canvi climàtic

Etiquetes   natura entorn, incendi, flix, ribera ebre, terres ebre

Publicat el12/11/2020

Flix inicia els treballs de repoblament forestal a la finca de l’Ermita del Remei | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Es preveu repoblar 8,5 ha a la zona obaga (marge esquerre) i 2 ha a la solana (marge dret)


Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de repoblament forestal de part del terreny afectat per l'incendi del 2019, concretament, la finca de l'Ermita del Remei, al terme municipal de Flix. L'obra està finançada per la Fundació Repsol i duta a terme per l'empresa Sylvestris amb la col·laboració de l'Ajuntament de Flix. Per dur a terme l'obra, s'ha procedit a la contractació de 8 treballadors locals per tasques d'entre dos i tres setmanes.

El projecte preveu un futur bosc que es convertirà amb una zona d'absorció de CO2. A més, amb la reforestació s'assoliran múltiples objectius com la protecció del sòl davant l'absorció, el foment i augment de biodiversitat, la creació de noves masses mixtes més resilients per al futur i la compatibilitat a curt termini amb usos de formació i oci. Francesc Barbero, batlle de Flix, assegura que després d'un any de les primeres actuacions de reparació, estan molt satisfets de poder encarar la fase de recuperació d'aquest espai emblemàtic.

Amb total, es preveu repoblar 8,5 ha a la zona obaga (marge esquerre) i 2 ha a la solana (marge dret). Pel que fa a les especies plantades, aquestes han estat seleccionades després d'un elaborat estudi tenint en compte diversos factors, entre ells, que siguin especies autòctones, frugals i resilients al canvi climàtic, que hi hagi presència d'espècies arbustives que acompanyin les arbòries i que tinguin capacitat rebrotadora davant possibles futurs incendis. D'aquesta manera, les espècies plantades seran arbocers, olivers silvestres, pins blancs, olivelles, garrics, llentiscles, boixos, alzines i ginebres. Amb total es plantaran 4.250 espècies a la zona obaga i 1.000 a la solana. Tots les espècies s'instal·len amb protectors individuals d'efecte hivernacle o tipus malla per evitar la predació i proporcionar protecció davant les inclemències dels temps.butlletí EbreActiu


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho