CAT | ES
Etiquetes flix, ribera ebre, clotxa, oli oliva, gastronomia
Publicat el27/10/2025
Presentació de la 20a Festa de la Clotxa i de l’oli de la Ribera d’Ebre
La Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre arriba enguany a la seva vintena edició amb una novetat destacada: la incorporació de l’oli com a protagonista principal. L’esdeveniment, que pren el relleu de Móra d’Ebre, se celebrarà diumenge 9 de novembre a partir de les 10.30 h a la plaça del Mercat de Flix, i donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli, que tindran lloc del 8 al 30 de novembre.
El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha subratllat que “la clotxa no s’entén sense l’oli” i que enguany “es vol posar en valor aquest producte essencial, tot destacant la riquesa de la comarca, única a Catalunya amb dues DOP, Terra Alta i Siurana”. Per la seva banda, la consellera de Turisme, Vanessa Serrano, ha remarcat que l’objectiu és “reivindicar la gastronomia local i els orígens de pagès” i ha anunciat que les jornades inclouran menús especials en set restaurants i quatre activitats d’oleoturisme organitzades per productors locals.
La regidora de Turisme de Flix, Cristina Ferrús, ha explicat que la festa es farà al Mercat Municipal, recentment remodelat, i que comptarà amb l’obertura d’un espai de cuina i tast amb la participació de la cuinera Ada Parellada, activitats infantils i un concert de Lo Gitano Blanc per tancar la jornada.
Cartell de la 20a Festa de la Clotxa i de l’oli de la Ribera d’Ebre
Les clotxes es podran degustar entre les 11.00 i les 13.30 h, i els tiquets, amb un preu de 5 euros, es poden comprar a les oficines municipals, al web flix.cat o el mateix dia a l’estand del Consell Comarcal fins a esgotar existències.
Les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli es desenvoluparan fins al 30 de novembre amb la participació dels restaurants El Casal (Benissanet), Casa March (Flix), Pas de l’Ase (Garcia), Molí de Xim (Miravet), La Creu (Móra d’Ebre), Can Secundino (Móra la Nova) i Sant Jordi (Rasquera), així com dels productors Vins i Olis Suñer (Ginestar), La Masrojana (Móra d’Ebre), Biopaumerà (Rasquera) i Molí de Rué (Vinebre).
Amb aquesta edició, la Ribera d’Ebre reafirma la seva aposta per posar en valor la gastronomia, el territori i els productes locals, tot sumant tradició, cultura i sostenibilitat en una de les cites més representatives de la comarca.
Per: Redacció
Imatges: Cedides
30
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies

Selecció d'enllaços: