Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La Fira de Sant Andreu de Falset incorpora una mostra de conserves i altres productes de la terra

La fira, que se celebra des de l’any 1845, tindrà lloc el cap de setmana del 29, 30 de novembre i 1 de desembre i segueix reivindicant-se com un rebost per a les dates nadalenques

Etiquetes   vida activa, fira, producte proximitat, falset, priorat

Publicat el21/11/2019

La Fira de Sant Andreu de Falset incorpora una mostra de conserves i altres productes de la terra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...L'Ajuntament de Falset té enllestit el programa de la tradicional Fira de Sant Andreu (el cap de setmana del 29, 30 de novembre i 1 de desembre), que en aquesta edició incorpora novetats, com ara una mostra de conserves casolanes, ratafies, codonyats i altres productes de la terra, que se suma a la presència de productors de proximitat de dolços, neules i torrons.

L'organització entén que la Fira de Sant Andreu ha de trobar el seu sentit en l'excel·lència dels productes agrícoles i artesans de la comarca i en la proximitat de les dates nadalenques. La mostra de conserves i altres productes d'artesania alimentària tindrà lloc entre les 11.00 i les 14.00 del diumenge, a la plaça de la Quartera.

La Fira de Sant Andreu se celebra, com a mímim, des de l'any 1845, segons la documentació existent. De vocació multisectorial, s'escau sempre el cap de setmana més pròxim a la festivitat de Sant Andreu (el 30 de novembre). Tot i el fred que acostuma a fer en aquesta època, l'Ajuntament de Falset entén que són unes dates prou bones. “El que volem és posar en valor la tradició i, en certa mesura, tornar als origens: aquesta era una fira en què antigament la gent es preparava per passar l'hivern i arribar a les festes de Nadal, i això és el que volem que segueixi sent però d'acord amb els temps actuals”, opina Joan Coll, regidor de Festes.

Aquest any 2019, la Fira coincideix amb la celebració del Most, el Festival del Cinema del Vi i el Cava, amb la qual cosa hi ha previstes diverses projeccions. La gala central del festival se celebrarà el dissabte 30 de novembre a les 19.30 h al teatre de l'Artesana de Falset, amb la pel·lícula “Vitis prohibita”, guanyadora del gran premi del jurat del Most d'enguany.

Entre les activitats programades, també hi ha un un concert en el qual Arturo Gaya canta a Ovidi Montollor (divendres a les 20.00 hores), l'esmorzar de l'oli nou (dissabte a les 09.00 hores), el Dia del paisatge del Priorat (el matí de dissabte, de 09 a 13.00 hores), el desè aniversari de l'Oficina Jove del Priorat (dissabte a les 13.00), el campionat de judo Vila de Falset (diumenge a les 09.00) i una tirada de bitlles tradicionals (diumenge a les 10.30).


Programa d'activitats
4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho