Festa del Mercat a la Plaça. Amposta, del 16 al 19 de maig 2024

CAT | ES


Finalitzen les Jornades Europees del Patrimoni al Territori del Sénia amb una gran participació

S’han organitzat vint-i-una activitats en les que hi han participat un total de 986 persones

Etiquetes   vida activa, jornades europees patrimoni, territori senia, oliveres millenaries, oliveres monumentals, ,,

Publicat el24/11/2021

Finalitzen les Jornades Europees del Patrimoni al Territori del Sénia amb una gran participació | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La visita a les oliveres mil·lenàries del terme de la Ràpita, última de les activitats de les Jornades


Per vuitè any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia i els ajuntaments que la integren, junt amb entitats culturals i esportives, i tècnics i persones especialitzades, han realitzat les Jornades Europees del Patrimoni al Territori del Sénia que promouen el Consell d'Europa (entre els 47 estats membres) i el Ministeri de Cultura, i que aquest any aquí s'han dedicat a Patrimoni del Territori Sénia.

Durant els 7 anys anteriors (de 2014 a 2020) van haver-hi 151 activitats i 8.194 participants i cada any es dediquen a un tema diferent.

Enguany s'han fet 21 activitats molt diverses: patrimoni hidràulic, patrimoni arquitectònic, oliveres mil·lenàries, etc., participant en total 986 persones i, amb totes les mesures de seguretat, s'han pogut recuperar la Trobada al Tossal del Rei (la Sénia, la Pobla de Benifassà i Vall de Roures) i la desfilada dels Gegants a Morella.


Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

Cal destacar les visites a centres històrics, esglésies, etc. a 9 pobles: Benicarló, Mas de Barberans, Càlig, Santa Bàrbara, Ulldecona, Cervera del Maestre, Vallibona, la Jana i Alcanar. També el patrimoni hidràulic: Herbers, Vinaròs, Canet lo Roig i Rossell. El patrimoni natural a Castell de Cabres, el patrimoni històric a la Sénia i les oliveres mil·lenàries a Freginals, Sant Jordi i Sant Carles de la Ràpita. Finalment a Càlig es va fer una sortida en bicicleta pel nou itinerari entre oliveres mil·lenàries.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho