Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Finalitzat l'arranjament del GR-99 al seu pas per la Reserva Natural de Sebes

L’arranjament del tram de camí comprès entre el Mas del Director i el Mas de la Pitoia forma part del projecte “Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu”

Etiquetes   entorn, turisme, cami de sirga, gr99, ribera ebre, riu ebre, flix, reserva natural sebes, terres ebre

Publicat el6/7/2021

Finalitzat l’arranjament del GR-99 al seu pas per la Reserva Natural de Sebes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge del tram de camí arranjat


El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ja fa temps que treballa en línia de donar valor, rehabilitar i promocionar turísticament el seu patrimoni natural, cultural i històric al llarg del GR-99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca. En aquest sentit, i gràcies a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) s'han invertit 1.250.000 euros en diferents projectes que conflueixen en aquest mateix objectiu.

Així doncs, el projecte “Ribera d'Ebre: camí de sirga, camí de riu” contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d'informació turísica fins a l'adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d'interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. A més, també s'inclouen arranjaments generals en el recorregut del GR-99 i altres subrutes, així com un pla de manteniment dels punts més crítics de l'itinerari.

En el cas del GR-99 al seu pas per la Reserva Natural de Sebes s'ha dut a terme l'arranjament del tram comprès entre el Mas del Director i el Mas de la Pitoia, d'una llargada de 550 metres amb una amplada de 3,5 metres, amb la finalitat d'adaptar el camí entre els dos equipaments per a persones amb mobilitat reduïda. Concretament, s'ha procedit a modificar les rasants del camí per tal que la pendent màxima de qualsevol dels seus punts no superi el 6% i a arranjar el paviment de terra del camí per eliminar diferents irregularitats.

Aquesta actuació ha estat realitzada a iniciativa de l'Ajuntament de Flix, per tal de transformar l'actual camí en un itinerari accessible tot mantenint en optimes condicions la xarxa de camins municipals. Les obres en qüestió han estat subvencionades en un 88,46% amb els ajuts del FEDER i del Pla de Foment del Turisme, cobrint l'11,54% restant l'Ajuntament de Flix.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho