butlletí EbreActiu

CAT | ES


Finalitza la veda per al sector pesquer de l'encerclament de l'Ametlla de Mar

Les dos "llums", com es coneixen popularment les embarcacions que es dediquen a la pesca de sardina i seitó, havien amarrat a port el passat 18 de desembre per complir amb l’aturada biològica

Etiquetes   de la terra, pesca, ametlla de mar, baix ebre, costa de lebre, pesca comercial

Publicat el24/2/2021

Finalitza la veda per al sector pesquer de l’encerclament de l’Ametlla de Mar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Embarcacions al port de l’Ametlla de Mar


Aquesta setmana s'ha reprès l'activitat al sector pesquer de l'encerclament després de dos mesos de veda biològica. Tot i que en les darreres dos dècades s'ha produït la desaparició d'una part important de la flota, a l'Ametlla de Mar encara queden dos embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau i que són les úniques que queden en els ports de la costa de l'Ebre.

El passat dia 14 de febrer a la nit, van tornar a sortir a la mar les dos barques del sector de l'encerclament que tenen el port de l'Ametlla de Mar com a base. Les dos ‘llums', com es coneixen popularment les embarcacions que es dediquen a la pesca de sardina i seitó, havien amarrat a port el passat 18 de desembre per complir amb l'aturada biològica.

L'inici de la temporada, però, ha estat del tot decebedor pel sector, que ha vist com les captures dels primers dies eren insignificants.

L'aturada biològica és una pràctica habitual des de fa gairebé cinquanta anys a la costa tarragonina, amb l'objectiu d'evitar pescar durant uns mesos importants per a la reproducció del peix blau. Bàsicament parlem del seitó i la sardina, una espècie que en els darrers anys ha disminuït de manera dràstica la seva presència a la costa de Tarragona i en especial al davant de l'Ametlla de Mar.

La crisi de captures va obligar en els darrers anys a les barques caleres a deixar el port de l'Ametlla de Mar i establir-se al de Tarragona. Fou l'any passat, quan un lleuger repunt dels estocs al davant de la costa calera, va fer que les dos embarcacions retornessin al port de l'Ametlla de Mar. Actualment, les dos barques caleres donen feina a 22 pescadors.

Les barques de la província de Castelló també han fet una aturada de dos mesos i les de les províncies de Barcelona i Girona han aturat només un.


Font: La Cala RTV

Foto: EbreActiu

comparteix-ho